beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Unibail-Rodamco-Westfield overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield heeft in 2019 de eigen verwachtingen overtroffen. Dit meldde het vastgoedfonds woensdag nabeurs.

Voor 2019 rekende Unibail-Rodamco-Westfield op een aangepaste terugkerende winst per aandeel aan de bovenkant van een afgegeven bandbreedte van 12,10 tot 12,30 euro. Deze winst kwam zelfs uit op 12,37 euro per aandeel. Dat was in 2018 nog 12,92 euro.

De huuropbrengsten stegen met 15,3 procent op jaarbasis tot 2.491 miljoen euro, waarvan het leeuwendeel, 2.293 miljoen euro, uit winkelcentra. Op vergelijkbare basis was sprake van een groei van 3 procent.

In Frankrijk stegen de vergelijkbare huurinkomsten met bijna 3 procent op jaarbasis en in Spanje zelfs  met bijna 11 procent. Ook in Nederland was sprake van een dubbelcijferige vergelijkbare groei van rond de 11 procent. Duitsland bleef achter met een stabiele ontwikkeling van de huurinkomsten uit winkelcentra en in de Nordics was sprake van een krimp met 2,6 procent op vergelijkbare basis.

De totale inkomsten uit conferentiecentra en tentoonstellingsruimtes daalden met bijna 5 procent tot 95 miljoen euro, maar op vergelijkbare basis was wel sprake van een groei van meer dan 3 procent.

De inkomsten uit kantoren daalde met liefst 31 procent tot 103 miljoen euro. Op vergelijkbare basis van sprake van een lichte krimp van net iets meer dan een procent.

Outlook 2020 en dividend

Voor 2020 verwacht Unibail-Rodamco-Westfield een aangepaste terugkerende winst per aandeel van 11,90 tot 12,10 euro. Volgens CEO Christophe Cuvillier wordt de winst per aandeel op de korte termijn beïnvloed door desinvesteringen. 

Wel rekent Unibail-Rodamco-Westfield erop dat het dividend de komende twee jaar op ten minste 10,80 euro per aandeel zal blijven en vervolgens in lijn met de aangepaste terugkerende winst per aandeel zal meegroeien.

Over 2019 wordt ook 10,80 euro per aandeel uitgekeerd.

Strategische samenwerking 

Unibail-Rodamco-Westfield maakte woensdag afzonderlijk bekend dat het een strategische samenwerking aangaat met Crédit Agricole Assurances en La Française met betrekking tot een portefeuille van vijf Franse winkelcentra met een totaaloppervlak van 320.800 vierkante meter en een totale waarde van 2 miljard euro.

Crédit Agricole Assurances en La Française krijgen een meerderheidsbelang van 54,2 procent in de joint venture die de portefeuille beheert. Unibail houdt een belang van 45,8 procent. De netto-opbrengsten voor het vastgoedbedrijf bedragen 1,5 miljard euro. De transactie wordt vermoedelijk in het tweede kwartaal afgerond.

Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield sloot woensdag 0,3 procent lager op 125,10 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.