Nieuws Binnenland

Update: Blackstone wil bod op NIBC doen

(ABM FN-Dow Jones) Blackstone Group wil een bod van 9,85 euro per aandeel uitbrengen op alle stukken NIBC die niet in handen zijn van grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh. Dit maakte NIBC vrijdag voorbeurs bekend.

Inmiddels bevinden de gesprekken zich in een vergevorderd stadium en steunen J.C. Flowers en Reggeborgh de plannen. 

J.C. Flowers bezit een belang van 60,6 procent en Reggeborgh van 14,6 procent in NIBC. De twee aandeelhouders zullen hun stukken in een separate deal verkopen aan Blackstone tegen een vaste prijs. J.C. Flowers ontvangt 8,93 euro per aandeel en Reggeborgh 9,65 euro.

Blackstone wil de overnameprijs in contanten voldoen.

"Er kunnen geen zekerheden worden gegeven dat een transactie zal plaatsvinden als gevolg van deze gesprekken en onderhandelingen", zei NIBC in een toelichting op de plannen van Blackstone.

Halverwege januari kondigde NIBC nog een reorganisatie aan.

De bank wil zijn focus op zakelijke klanten verscherpen vanwege de veranderende marktomstandigheden. Dit heeft tot gevolg dat onder meer de obligatiedesk gesloten wordt en NIBC afscheid neemt van zijn aandelenhandel en analisten. In totaal gaat het om circa 50 banen. Met de reorganisatie is ongeveer 9 miljoen euro gemoeid.

Medio januari meldde NIBC ook te verwachten dat de resultaten over 2019 overeenkomen met de doelstelling voor de middellange termijn, waarbij een slotdividend van ten minste 0,50 per aandeel NIBC in het vooruitzicht wordt gesteld. Samen met het interimdividend van 0,25 euro resulteert dit in een totaaldividend van minimaal 0,75 euro per aandeel NIBC.

Het aandeel NIBC sloot donderdag op 9,13 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.