beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: zorgen over coronavirus domineren op rood Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,8 procent op 624,03 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij zag dat "de gebruikelijke namen" weer onder druk stonden door de toegenomen zorgen over het coronavirus. Vooral de halfgeleiders hadden het moeilijk.

Maandagavond waarschuwde Apple voor de gevolgen van het coronavirus. De fabrikant van onder meer de iPhone verwacht de eigen omzetverwachting voor het lopende kwartaal niet te halen. Apple rekende voor dit kwartaal op een omzet van 63 miljard tot 67 miljard dollar met een brutomarge van 38 tot 39 procent.

De omzetwaarschuwing kwam niet als een verrassing voor Schutte. "De vraag is nu vooral hoe lang de gevolgen van het coronavirus merkbaar zullen zijn." De beleggingsadviseur wees op een rapport van Goldman Sachs, waarin analisten verwachten dat de impact van het virus ook in het tweede kwartaal van dit jaar voelbaar zal zijn, waarna in de tweede helft van het jaar een herstel kan optreden. "Maar de analisten houden wel een slag om de arm", aldus Schutte. "Nog steeds komen bedrijven in China mensen en materiaal tekort."

Schutte noemt het begrijpelijk dat de beurzen een stap terug doen. "De markt realiseert zich dat het in de afgelopen tijd teveel met een roze bril naar de situatie heeft gekeken."

De beleggingsadviseur verwacht dat de aandelenmarkten het lastig zullen krijgen om de weg naar boven te vinden. "Beleggers zullen een stuk voorzichtiger zijn."

Er zijn inmiddels meer dan 73.000 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij de meeste besmettingen zijn geconstateerd op het vasteland van China. In totaal zijn er inmiddels 1.873 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 2,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0829. Bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0835 op de borden. Aziatische valuta stonden vanochtend onder druk ten opzichte van de dollar, vanwege de zorgen over de impact van het virus. 

De olieprijzen daalden met 2,2 procent. 

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers nog inzicht in onder meer de Amerikaanse Empire State-index. Het Duitse sentiment verslechterde. De ZEW-verwachtingsindex daalde van 26,7 in januari naar 8,7 voor deze maand. Economen hadden op een daling tot 21,0 gerekend. De index die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft, daalde van 9,5 punten negatief vorige maand naar 15,7 negatief voor februari.

Stijgers en dalers

In de AEX leverde ASML 1,7 procent in. De halfgeleidersector heeft het vandaag moeilijk, na de omzetwaarschuwing van Apple.

Ahold Delhaize profiteerde van een koersdoelverhoging van Kepler Cheuvreux en met een koerswinst van 0,3 procent ging het aandeel aan de leiding in de AEX. Na de recente kwartaalcijfers heeft Kepler de ramingen voor Ahold Delhaize verhoogd. 

Vopak leverde 2,9 procent in nadat Credit Suisse het aandeel van de kooplijst haalde. Op basis van het koersdoel van 53,00 euro ziet Credit Suisse te weinig opwaarts potentieel.

In de AMX daalde ASMI 5,0 procent en Besi leverde 4,4 procent in. Flow Traders won 0,3 procent.

Na cijfers was Kendrion met een koersverlies van 5,2 procent de grootste daler in de AScX. Kendrion zag in het vierde kwartaal van 2019 de omzet verder teruglopen bij scherp gedaalde resultaten en bovendien een nettoverlies onder de streep, maar het bedrijf blijft vertrouwen houden in de toekomst. ING noemde de cijfers in het vierde kwartaal solide.

Alfen leverde 2,7 procent in, maar Ordina steeg met 1,3 procent. Het aandeel schoot op maandag al met ruim acht procent omhoog na een koersdoelverhoging door ING. 

Lokaal viel Alumexx op met een winst van 6,0 procent op 0,53 euro na het afgeven van een update.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen