Nieuws Binnenland

Beduidend minder winst voor Neways

(ABM FN-Dow Jones) Neways Electronics heeft in 2019 nog wel meer omzet geboekt, maar de winstgevendheid stevig onder druk zien komen te staan. Dit maakte de toeleverancier van elektronische componenten en besturingssystemen vrijdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet steeg met 4,9 procent op jaarbasis naar 531,7 miljoen euro op basis van een "sterke vraag vanuit de Automotive, met name e-mobility".

De orderportefeuille daalde daarentegen met 4,1 procent naar 291,4 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat daalde ook, met 28,1 procent naar 15,1 miljoen euro bij een nettowinst van 8,5 miljoen euro, een afname met 41,0 procent op jaarbasis.

Half januari maakte het bedrijf al bekend dat december tegenviel. Het bedrijf ging toen uit van een bedrijfsresultaat van circa 15 miljoen euro.

Dividend

Het bedrijf uit Son stelde vrijdag een dividend over 2019 voor van 0,28 per aandeel in contanten. Daarmee keert Neways 40 procent van de winst uit.

Outlook

"De vooruitzichten voor de door Neways gekozen groeisectoren zijn positief." En het orderboek zit op een "goed niveau".

Voor 2020 ligt de nadruk op rendement en kostenbeheersing en minder op groei, aldus Neways.

CEO Eric Stodel verwoordde de ambitie van de onderneming vrijdag als volgt: "... het vergroten van de productiviteit en flexibiliteit, het positioneren van technologische oplossingen met een hogere toegevoegde waarde en het maken van betere afspraken met klanten teneinde de operationele en financiële performance van Neways robuuster te maken en structureel naar een hoger niveau te tillen."

Raad van Commissarissen

René Penning de Vries treedt terug als lid van de raad van commissarissen. Hij wordt vervangen, terwijl de raad ook wordt uitgebreid met één zetel. Dit heeft tot gevolg dat Karin de Jong en Hans Büthker worden voorgedragen als nieuwe leden van de raad. De Jong is CFO van Fagron, Büthker CEO van GKN Aerospace.

Slotkoers donderdag

Op een rood gesloten Damrak eindigde het aandeel Neways donderdag 0,9 procent hoger op 8,98 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News