Nieuws Binnenland

Accell keert geen dividend uit

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft besloten om het dividendvoorstel in te trekken. Dit maakte de fietsenfabrikant woensdagavond bekend.

Reden voor het schrappen van het dividend is de corona-uitbraak. Onduidelijk is volgens Accell hoe lang de situatie gaat duren en in welke mate dit de fabrikant zal raken. Accell rekent op "een zeer negatieve impact". Juist de eerste helft van het jaar is belangrijk voor de fietsenfabrikant.

Accell wilde over 2019 een bedrag van 0,30 euro per aandeel uitkeren.

Het schrappen van het dividend is onderdeel van een pakket aan maatregelen die Accell treft om de continuïteit voor de komende periode te verzekeren.

Enerzijds kampt Accell met fietsenwinkels die op last van de overheid de deuren hebben gesloten in verband met het coronavirus. Anderzijds is er een vertraging in de aanvoer van onderdelen vanuit Azië.

Accell heeft de fietsproductie met bijna 70 procent teruggebracht.

Ook heeft Accell 50 miljoen euro aan extra krediet opgenomen. "Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zijn we in nauw en constructief contact met ons syndicaat van banken om hen op de hoogte te houden over de impact van de pandemie op onze activiteiten en financiële positie."

Accell zal maximaal gebruik maken van de reddingsboeien die de overheid ter beschikking stelt.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Accell Group