beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX doet stap terug

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs levert vrijdagochtend in. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 2,7 procent op 469,75 punten. 

Investment manager Simon Wiersma van ING merkte op dat de Europese beurzen vanochtend een stap terug deden na de flink opgelopen koersen in de afgelopen paar dagen. ING wees op de sterkste driedaagse rally ooit voor de Stoxx Europe 600, met een koerswinst van meer dan vijftien procent. "Hoop, dat de steunpakketten van overheden en centrale banken de economische schade beperkt zullen houden, doet leven."

Wall Street sloot donderdag ook al flink hoger. "Van de snelste bearmarkt in de historie naar de snelste bullmarkt ooit", zo concludeerde Wiersma. "Het kostte de Dow Jones index slechts drie handelsdagen om van het laagste niveaus sinds 2016 met maar liefst 20 procent omhoog te schieten."
 
De steunpakketten van de centrale banken en overheden worden volgens ING goed ontvangen. "Beleggers reageren hoopvol, en dat terwijl uit de eerste cijfers blijkt dat de economische impact van de coronacrisis enorm is."

Donderdag werd bekend dat het aantal uitkeringsaanvragen in de VS in de afgelopen week naar bijna 3,3 miljoen is gestegen. Dat is het hoogste getal ooit en ruim 5 keer meer dan het vorige record uit 1982, aldus ING. 

De euro/dollar noteerde vrijdagochtend op 1,1002. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag werd de munt verhandeld op 1,1040. 

ING stelde dat de zwakkere dollar een belangrijke steun is voor het optimisme op de beurzen. "Blijkbaar zijn de maatregelen van de Fed voldoende en dat is echt belangrijk. We beschouwen het als een duidelijk signaal van afnemende stress in de markten", aldus Wiersma, die desondanks rekening blijft houden met "zeer beweeglijke" markten.
De olieprijs koerste 2,2 procent lager.   

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen noteerde alleen Ahold Delhaize hoger met een plus van 1,4 procent. Vastgoedfonds Unibail was, opnieuw, de grootste daler met een verlies van 9,1 procent. ING en Randstad verloren 6,5 tot 5,6 procent.

In de Midkap was vastgoedfonds Eurocommercial Properties de grootste daler met 6,9 procent. Fugro verloor 6,8 procent. Flow Traders noteerde met 3,0 procent in het groen.

Onder de kleinere aandelen verloor Accell 5,8 procent. Ook AMG verloor 4,6 procent. ICT Group schoot 10,6 procent omhoog. 

Brunel en Signify konden vandaag worden toegevoegd aan het lijstje met bedrijven dat vanwege de coronacrisis voorzichtiger wordt over de toekomst en het dividend schrapt. Brunel verloor 1,7 procent en Signify daalde 4,0 procent. 

Brill won 3,3 procent na het openen van de boeken. De wetenschappelijke uitgever behaalde meer omzet in 2019 en zag onderliggend de winst aantrekken. Brill stelt voor om over 2019 een dividend uit te keren van 0,50 euro per aandeel. In het derde kwartaal bekijkt het bedrijf of de omstandigheden het toelaten om een aanvullend interimdividend uit te keren. Over 2018 bedroeg het dividend 0,85 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen