beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenmarkten noteerden maandag rond lunchtijd in het rood, hoewel de verliezen wel terugliepen. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,7 procent, de Duitse DAX daalde 0,3 procent en de Franse CAC 40 leverde 1,0 procent in. De Britse FTSE 100 ging 0,8 procent lager.

De markten blijven in de ban van de corona-uitbraak. Wereldwijd zijn er inmiddels bijna 725.000 besmettingen geregistreerd, hoewel het werkelijke aantal hoger zal liggen. In Europa zijn Italië en Spanje nog altijd het zwaarst getroffen, terwijl de Verenigde Staten met ruim 143.000 het land is met de meeste besmettingen wereldwijd.

"Het wordt steeds duidelijker dat de lockdowns die momenteel gelden in Europa verlengd moeten worden tot in de zomer, wat verdere impact zal hebben op bedrijven", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Daarbij komt het eind van de maand en een "verschrikkelijk" eerste kwartaal in zicht, wat mogelijk leidt tot wat aanpassingen in beleggingsportefeuilles, aldus de marktkenner.

"De komende weken wordt een storm van slecht nieuws, zowel op het economische als gezondheidsfront, verwacht. We denken niet dat de markten in staat zijn om tegen die achtergrond het slechte nieuws in te prijzen", waarschuwden analisten van Goldman Sachs.

Om de economische impact van de virusuitbraak het hoofd te bieden, heeft de Europese Centrale Bank Europese banken dit weekend opgeroepen om het dividend tot zeker oktober op te schorten.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart is gekelderd terwijl ook het economisch sentiment terugliep.

De index die het vertrouwen weergeeft, noteerde in maart op min 11,6 van 6,6 negatief in februari. Daarmee noteert het index onder het langetermijngemiddelde van min 11,0. Deze cijfers waren gelijk aan een voorlopige raming vorige week.

De index voor het economisch sentiment ging van 103,4 naar 94,5. Daarmee was de daling iets minder scherp dan de stand van 93,0 die door economen was voorzien.

Olie werd maandag 4 procent goedkoper en zakte daarmee naar een zeventienjarig dieptepunt. De euro/dollar verhandelde rond het middaguur op 1,1080.

Bedrijfsnieuws

Banken stonden maandag Europees breed onder druk vanwege de oproep van de ECB om het dividend voorlopig op te schorten. Het aandeel Commerzbank verloor 5 procent, Société Générale daalde 2,4 procent, BNP Paribas ging 4,6 procent lager en Barclays leverde 3,7 procent in.

In Amsterdam leverden ABN AMRO en ING Groep respectievelijk 5,4 en 6,0 procent in, nadat ze ook al gehoor gaven aan de oproep van de ECB. Dit gold ook voor KBC Group dat 7,7 procent verloor in Brussel.

Het Italiaanse UniCredit schorte ook het dividend op en daalde 5,4 procent. Analisten van Citigroup rekenen erop dat andere Italiaanse banken zullen volgen. Aandelen Mediobanca en Intesa Saopaolo verloren 3 tot 4 procent van hun waarde.

Ondanks de lagere olieprijs gingen energie-aandelen wel hoger. Royal Dutch Shell en BP stegen zo'n 2 procent in Londen.

ASML won 2,3 procent in Amsterdam. De omzet en marge zullen dit kwartaal lager uitvallen dan eerder gedacht, waarschuwde ASML, maar in de komende kwartalen zal dit worden ingelopen. UBS was niet echt verrast, en verlaagde het koersdoel slechts van 300,00 naar 295,00 euro.

Prijsvechter easyJet houdt zijn gehele vloot aan de grond vanwege de coronacrisis en neemt maatregelen om de kosten te drukken. Het aandeel daalde 5 procent.

Futures Wall Street

Wall Street gaat maandag een licht hogere opening tegemoet. Rond lunchtijd werd door de futures een openingswinst voorspeld voor de S&P 500 van 0,3 procent.

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De S&P 500 verloor 3,4 procent op een slot van 2.541,47 punten. De Dow Jones index eindigde 4,1 procent lager op 21.636,78 punten en de Nasdaq verloor 3,8 procent op 7.502,38 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen