beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Minder auto's verkocht in maart

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse autoverkoop is in maart fors gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dit constateerden BOVAG, RAI Vereniging en RDC woensdag.

In maart 2020 werden er 29.496 nieuwe personenauto's geregistreerd. Dat is 23,4 procent minder dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De verkoop betrof vooral auto’s die reeds waren besteld voor de invoering van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. 

"De consequenties van de coronamaatregelen op bestellingen van nieuwe personenauto’s door consumenten en bedrijven zullen hoogstwaarschijnlijk in de komende maanden duidelijk worden", aldus BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

"Hoe de autoverkoop zich dit jaar zal gaan ontwikkelen is zeer ongewis. Enerzijds wordt het vertrouwen onder consumenten en bedrijven ernstig aangetast en anderzijds is de productie in veel autofabrieken wereldwijd stilgelegd", voegden de organisaties toe,

In de eerste drie maanden van 2020 werden er 103.203 nieuwe auto's op kenteken gezet, 10,6 procent minder dan een jaar eerder.

Populair

In het eerste kwartaal van 2020 was Volkswagen met 11.920 registraties en een marktaandeel van 11,6 procent het meest populaire merk. 

KIA was goed voor 7.837 registraties, gevolgd door Toyota, Peugeot en BMW met achtereenvolgens 7.134, 7.102 en 6.375 registraties.

In maart was de Volkswagen Polo het meest populaire model met een marktaandeel van 3,2 procent. KIA Niro volgde met 2,8 procent en Ford Focus met 2,7 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News