beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Boskalis keert geen dividend uit

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis verwacht dit jaar een negatieve impact van het coronavirus en besloot het dividendvoorstel over 2019 in te trekken. Dit maakte de maritieme dienstverlener donderdag voorbeurs bekend.

Boskalis liet weten dat infrastructuurprojecten tot op heden in de meeste landen kunnen doorgaan ondanks de verschillende voorzorgsmaatregelen en dat de invoer van essentiële goederen voor projecten van Boskalis is toegestaan. "Als gevolg hiervan is Boskalis er tot op heden in belangrijke mate in geslaagd zijn activiteiten wereldwijd voort te zetten", aldus het bedrijf.

Desondanks verwacht Boskalis een negatief effect van het virus op de activiteiten in 2020. "Maar het is onmogelijk dit nu te kwantificeren", aldus de onderneming. Het bedrijf geeft dan ook geen outlook af voor 2020.

Boskalis zegt wel het jaar te zijn gestart met een record orderboek en een zeer sterke balans. De kaspositie op 31 december bedroeg 400 miljoen euro met een positieve netto financiële kaspositie van 26 miljoen euro. Per 1 april 2020 is de netto financiële positie volgens Boskalis licht verbeterd ten opzichte van eind 2019 en heeft het bedrijf een financiële ruimte van meer dan 950 miljoen euro.

Boskalis besloot vanwege de huidige onzekerheden het dividendvoorstel over 2019 in te trekken en schort het inkoopprogramma van eigen aandelen vanaf volgende week op.

Verder zijn er diverse initiatieven genomen gericht op het beperken van niet-project gerelateerde uitgaven, het optimaliseren van het werkkapitaal en een halvering van het investeringsprogramma voor 2020 naar 200 miljoen euro, inclusief dry dockings.

Boskalis zal op 30 juni in aangepaste vorm een algemene aandeelhoudersvergadering houden.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Boskalis