beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX zet opmars vermoedelijk voort

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 1,5 procent. 

De AEX koerste maandag al 3,9 procent hoger naar 489,82 punten. Op Wall Street steeg de Dow Jones index maandagavond zelfs met 7,7 procent. Beleggers zagen eindelijk licht aan het einde van de coronatunnel in Europa, en sorteerden snel voor op een wereld zonder draconische maatregelen om de virusuitbraak in te dammen.

In Italië en Spanje loopt het dagelijkse dodental inmiddels terug, en in Nederland en België laat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames een dalende trend zien. Deze trend is ook in Oostenrijk zichtbaar en Wenen maakte maandag als eerste Europese land bekend de drastische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus direct na Pasen langzaam te zullen versoepelen. Algemene lockdownmaatregelen in Oostenrijk blijven wel van kracht tot in ieder geval eind april.

In China werd vanochtend bekend gemaakt dat het dodental maandag voor het eerst sinds januari niet is opgelopen. Wel worden er nog nieuwe besmettingen geregistreerd en de autoriteiten maken zich zorgen over ‘geïmporteerde’ patiënten. De Chinese grenzen blijven voor personenverkeer dan ook nog zo goed als gesloten.  

Maandagavond werd echter ook bekend gemaakt dat de Britse premier Boris Johnson is opgenomen op de intensivecareafdeling van het St. Thomas ziekenhuis in Londen, nadat zijn gezondheid verslechterde vanwege corona. 

Rally op Wall Street

Amerikaanse beleggers lieten zich maandag inspireren door het opbeurende coronanieuws. President Donald Trump wakkerde het vuurtje extra aan door tijdens zijn dagelijkse persconferentie te benadrukken dat de medische wetenschap snel stappen maakt in de zoektocht naar medicijnen en vaccins. De Wereldgezondheidsorganisatie hanteerde maandag vergelijkbare woorden. 

Het positieve sentiment op Wall Street werd ook ingegeven door de bereidheid van de Federal Reserve om alles op alles te zetten om de economische impact van het coronavirus te dempen. Zo maakte de Fed maandagavond bekend dat het krediet gaat verstrekken aan kleine bedrijven in de Verenigde Staten. 

De olieprijs stond maandag echter onder druk, na de rally van vorige week. Op een settlement van 26,08 dollar werd een vat West Texas Intermediate 8 procent goedkoper.

Het optimisme over mogelijke nieuwe productieafspraken tussen Saoedi-Arabië en Rusland van voor het weekend, maakte maandag plaats voor twijfel. Voor maandag stond een online OPEC+ vergadering gepland, maar deze werd uitgesteld tot donderdag. 

Marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group denkt dat de druk echter te hoog is voor de OPEC+ om niet in te grijpen. "De prijsdruk, en belangrijker nog, de diplomatieke druk, zal actie afdwingen", voorspelt de marktkenner. 

In Azië noteerden de hoofdindices vanochtend overwegend in het groen, maar de koersuitslagen bleven relatief bescheiden na de koersexplosie in New York. De Shanghai Composite heropende zijn deuren na een feestdag met een winst van 1,7 procent. Seoel klom krap een procent, terwijl Sydney juist 1,5 procent prijs gaf. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0825.

Bedrijfsnieuws

IMCD voelde in het eerste kwartaal van dit jaar geen materiële effecten van de coronacrisis, maar vindt het momenteel ook erg moeilijk om voor vooruit te kijken en een inschatting te maken van eventuele aankomende gevolgen.

ArcelorMittal is een samenwerking aangegaan met medische deskundigen in Spanje om met behulp van een 3D-printer beademingsapparatuur en mondkapjes te maken in de strijd tegen het coronavirus.

Aperam benoemde Sudhakar Sivaji als nieuwe CFO na het vertrek van Sandeep Jalan. Sivaji zal op 6 mei 2020 in dienst treden. Hij heeft 12 jaar lang bij ThyssenKrupp gewerkt, aldus Aperam. 

Kendrion heeft vanwege de huidige omstandigheden besloten het dividendvoorstel van 0,25 euro per aandeel in te trekken. Tot nog toe is de impact van het coronavirus op de omzet en winstgevendheid volgens Kendrion beperkt geweest, maar aangezien veel autofabrikanten hebben besloten hun productie tijdelijk terug te schroeven, verwacht Kendrion dat dit een negatieve impact zal hebben op de orderinstroom in Europa en de VS. 

Alfen kreeg van Vattenfall een opdracht voor de levering van een energieopslagsysteem in Zweden. 

Jefferies verlaagde het koersdoel voor Heineken verlaagd van 100,00 naar 90,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. De analisten rekenden een scenario door van twee kwartalen van verstoringen als gevolg van het coronavirus.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg maandag 7,0 procent op een slot van 2.664 punten. De Dow Jones index won 7,7 procent tot 22.680 punten en de Nasdaq ging 7,3 procent hoger op 7.913 punten.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium