beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Dubbelcijferige omzetgroei voor Fagron

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste drie maanden van 2020 een dubbelcijferige omzetgroei gerealiseerd, zoals analisten ook hadden verwacht, maar besloot desalniettemin om het dividend te verlagen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de magistrale bereider. 

"Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2020 over de volle breedte een uitstekende performance laten zien. Europa liet in het eerste kwartaal een goede ontwikkeling van de organische omzetgroei zien, terwijl Noord-Amerika en Latijns-Amerika hun sterke performance wisten voort te zetten", aldus CEO Rafael Padilla in een toelichting.

"Het eerste kwartaal is goed geweest voor Fagron", voegde CFO Karin de Jong toe.

Per saldo noemde topman Padilla de impact van de corona-uitbraak beperkt, maar hoe erg de virusuitbraak de magistrale bereider uiteindelijk zal raken, is volgens de CEO op dit moment nog lastig te voorspellen.

Fagron heeft dan ook besloten voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals "meer focus op kostenbeheersing, een gedisciplineerde kapitaalallocatie en strikt cash flow management, zodat we kunnen blijven investeren in onze verdere ontwikkeling".

Op vragen van ABM Financial News lichtte CFO De Jong toe dat investeringsplannen opnieuw tegen het licht worden gehouden en er een rem is gezet op de aanwerving van nieuw personeel. In de kosten van de bestaande operaties snijden doet Fagron niet.

Ook staan fusies en overnames volgens de financieel directeur "tijdelijk on hold". Dat betekent dat er op korte termijn geen aankondigingen van acquisities te verwachten zijn.

Maar, zo benadrukte De Jong, overnames blijven onderdeel van de strategie van Fagron en zodra er meer duidelijkheid is over de coronapandemie wordt dit weer opgepakt. De CFO zei dat de banden met eventuele overnamekandidaten warm worden gehouden.

Fagron besloot ook het dividend over 2019 te verlagen naar 0,08 euro per aandeel. Eerder werd nog uitgegaan van 0,15 euro per aandeel.

Dubbelcijferige groei

Fagron boekte op jaarbasis een 16,4 procent hogere omzet van 141,6 miljoen euro. Analisten, die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus, hadden gerekend op groei van slechts 11,7 procent tot 136,0 miljoen euro. 

Autonoom groeide de omzet met 9,2 procent tegen constante wisselkoersen.

Zoals voorzien droegen alle regio's aan die groei bij. Latijns-Amerika en Noord-Amerika waren in het eerste kwartaal goed voor een groei van respectievelijk 35,6 en 19,4 procent. Analisten hadden gerekend op 23,4 en 17,0 procent.

De omzet in Europa wordt door de analisten vooraf ingeschat op 66,3 miljoen euro, een stijging van 4,4 procent. Fagron kwam daadwerkelijk uit op een 7,2 procent hogere omzet van 68,1 miljoen euro.

In 2019 behaalde Fagron een omzetgroei van 13,4 procent. De EBITDA groeide toen met 9,9 procent.

Volgens CEO Padilla liet de groei in maart zich vergelijken met de groei in de maanden januari en februari. Wel vindt er een verschuiving van de productmix plaats, maar volgens De Jong maakt dit voor de margemix per saldo niet veel verschil.

Outlook

Bij de publicatie van de jaarcijfers halverwege februari gaf Fagron aan dat de Amerikaanse faciliteit voor steriele bereidingen in Wichita "op koers ligt om de afgegeven omzetdoelstelling uiterlijk in 2022 te realiseren". Dan wil Fagron op een additionele omzet van 100 miljoen dollar zitten. Dinsdag herhaalde Fagron op schema te zitten, maar merkte wel op dat de corona-uitbraak mogelijk voor vertraging kan zorgen.

Een concrete outlook voor 2020 gaf Fagron nog niet af. 

Update: om toelichting CEO en CFO toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium