beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beter Bed boekt hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet geboekt, onder andere vanwege een sterke stijging van de online verkopen. Dit meldde de uitbater van matrassenketens uit Uden vrijdag voorbeurs.

CEO Johan Kruijssen sprak van een sterk begin van het jaar, met name door de "enorme stap omhoog in het groeitempo van onze online verkopen", aldus Kruijssen. De bestuurder benadrukte het concern sinds het uitbreken van COVID-19 actief aan te passen aan de nieuwe realiteit en daarnaast meer te investeren in het online kanaal, wat zich volgens hem direct uit in meer online verkeer en een hogere intake.

Beter Bed boekte in de eerste drie maanden van 2020 een 8,0 procent hgoere omzet van 54,3 miljoen euro. De identieke omzet steeg met 6,9 procent, waarbij zowel de divisies Benelux als New Business aan bijdroegen.

Met name de online verkopen namen in het eerste kwartaal een vogelvlucht. Deze stegen met 29,6 procent tot een omzet van 5,6 miljoen euro, wat goed was voor 10,3 procent van de totale omzet.

De orderinstroom daalde in het eerste kwartaal met 2,0 procent, wat het concern met name wijdt aan de pandemieuitbraak. Tot half maart, dus voor het uitbreken van het virus, was de instroom nog 9 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Daarnaast meldde het concern dat de besprekingen over verlenging van de bankovereenkomsten naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 afgesloten zullen worden.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Beter Bed