beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

KPN blijft achter outlook staan

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2020 de verwachtingen van analisten overtroffen en handhaafde ondanks de onzekerheden gerelateerd aan de coronacrisis de outlook voor 2020. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van het telecombedrijf.

In het eerste kwartaal boekte KPN een omzet van 1.329 miljoen euro, waar door analisten vooraf werd gerekend op een omzet van 1.321 miljoen euro. De aangepaste EBITDA na leases kwam uit op 575 miljoen euro en de nettowinst op 120 miljoen euro. Analisten mikten hier op respectievelijk 561 miljoen en 100 miljoen euro.

Een jaar eerder boekte KPN nog een aangepaste omzet van 1.362 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 563 en een nettowinst van 89 miljoen euro. 

In het vierde kwartaal van 2019 lag de omzet op 1.393 miljoen euro en de aangepaste EBITDA na leases op 561 miljoen euro.

De vrije kasstroom zonder het dividend van Telefonica Deutschland bedroeg 80 miljoen euro tegen 69 miljoen euro een jaar eerder en tegen een analistenverwachting van 75 miljoen euro. 

KPN stelde dat de liquiditeitspositie sterk genoeg is om in de komende drie jaar aflopende schulden af te lossen.

KPN liet eerder deze maand al weten dat de coronacrisis vooralsnog slechts een beperkte impact had op het afgelopen kwartaal en dat bevestigde het telecombedrijf donderdag. Het telecombedrijf sprak van een solide eerste kwartaal, maar stelde wel dat er veel onzekerheid is over de duur van de coronacrisis en de impact daarvan op de economie en op klanten van KPN.

Outlook

KPN heeft ondanks de coronacrisis de outlook voor dit jaar niet ingetrokken. Dit betekent dat het telecombedrijf onverminderd mikt op een stabiele tot kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een groei van de vrije kasstroom van minstens 5 procent.

KPN mikt voor dit jaar op een dividend van 13 cent per aandeel tegen 12,5 cent over 2019. KPN liet weten het dividend in de komende jaren te willen laten stijgen. De investeringen voor 2020 begroot het telecombedrijf op 1,1 miljard euro, net als in het afgelopen jaar.

Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN op een autonome groei van de aangepaste EBITDA.

Wel stelde KPN dat het nog te vroeg is om de totale impact van de coronacrisis in te schatten voor de rest van het jaar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: KPN