beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

ING uitblinker op groen Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week in het groen geëindigd. De AEX steeg 0,8 procent naar 520,57 punten.

Op het Damrak viel de koerswinst van ING op. Verder waren de ogen van beleggers vooral gericht op het Amerikaanse banenrapport. Voordat het echter zover was, kwam er wat hoopvol nieuws uit China, wat vervolgens in de Verenigde Staten bevestigd werd.

Amerikaanse en Chinese onderhandelaars werken momenteel hard aan de implementatie van de eerder afgesproken handelsafspraken en daarmee werd tijdens een telefonisch onderhoud vooruitgang geboekt. Dit bevestigde de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer vrijdagmiddag, nadat eerder al het Chinese staatspersbureau Xinhua over de progressie schreef.

Dissonant was wellicht toch weer de Amerikaanse president Donald Trump. Vanmiddag zei Trump tegen Fox News dat hij "het moeilijk heeft met China" en nog niet heeft besloten wat te doen.

Maar waar de president vorige week nog dreigde met nieuwe sancties, omdat hij China verantwoordelijk houdt voor de corona-uitbraak, liet hij dit vrijdag achterwege. Volgens marktkenners hoopt Trump door China verantwoordelijk te houden voor de virusuitbraak zijn herverkiezing in november veilig te stellen.

Trump reageerde bij Fox ook op het enorme banenverlies in april. Er gingen afgelopen maand maar liefst 20,5 miljoen banen verloren. De werkloosheid liep op naar bijna 15 procent, en volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank moet het ergste nog komen.

De Amerikaanse president noemde het cijfer geen verrassing.

Dat vindt ook analist Ranko Berich van Monex Europe. "De cijfers vandaag zijn catastrofaal op persoonlijk en economisch vlak […] maar bevestigen simpelweg waar zowel de centrale banken als handelaren sinds maart rekening mee houden."

De euro/dollar handelde op 1,0853 en olie werd twee procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX was ING de uitblinker na een kwartaalupdate met een koersstijging van 3,6 procent. De cijfers van de bank lieten zoals verwacht een daling zien, maar minder sterk dan gevreesd.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst van ING uit op 670 miljoen euro, tegen 1,12 miljard euro een jaar eerder. Analisten hielden echter rekening met een winst van 393 miljoen euro. De nieuwe bijdragen aan de stroppenpot voor oninbare leningen namen sterk toe met 661 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 207 miljoen euro, maar analisten hielden zelfs rekening met 733 miljoen euro.

Volgens analisten van zowel Jefferies als KBC Securities waren de cijfers beter dan verwacht, zeker gezien de moeilijke marktomstandigheden. Desondanks verlaagde KBC wel het koersdoel van 13,30 naar 8,50 euro bij handhaving van het koopadvies.

Prosus had de wind ook in de rug en steeg zelfs 3,9 procent. IMCD werd 3,2 procent duurder.

Slechts een handjevol aandelen eindigden vrijdag in het rood. Ahold Delhaize daalde 1,3 procent, Aegon 1,2 procent en Galapagos werd zelfs 4,0 procent goedkoper. Het biotechbedrijf verwacht dit jaar een lagere cahsburn als gevolg van de coronacrisis, die van invloed is op de onderzoeksstudies van Galapagos. De kaspositie is evenwel sterk. Volgens Jefferies zijn de financiële resultaten ondergeschikt aan de onderzoeksresultaten van behandelingen in de pijplijn en die ogen goed.

In de AMX won OCI 5,5 procent. Eurocommercial Properties werd 4,2 procent duurder en BAM won 4,1 procent.

Oliedienstverleners SBM Offshore en Fugro verloren 0,3 en 2,1 procent. Vopak werd een procent goedkoper en Signify leverde 1,5 procent aan beurswaarde in.

In de AScX viel Van Lanschot Kempen op met een koerswinst van 6,6 procent. Heijmans werd met een plus van 4,7 procent beloond voor de voorbeurs afgegeven kwartaalupdate.

ING sprak op een geruststellende update van de bouwer. Heijmans, zo benadrukte de bank, merkte op dat de omzet voor 2020 grotendeels al in de boeken zit. En als de omstandigheden niet te veel wijzigen, denkt de bouwer deze omzet ook te kunnen realiseren. ING stipte ook aan dat Heijmans vrijwel volledig blootgesteld is aan de Nederlandse bouwmarkt, waar de lockdown relatief mild was in vergelijking met andere landen. ING noemt verder de financiële positie van Heijmans gezond.

Accell en Kendrion daalden 2,6 en 3,7 procent.

Tussenstanden Wall Street

Bij de slotgong op Beursplein 5 noteerden de Amerikaanse aandelenmarkten ongeveer 1,5 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium