beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beter Bed wil terugbetaling aandeelhouderslening uitstellen - media

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed wil proberen de terugbetaling van een lening aan enkele grootaandeelhouders uit te stellen, vanwege onzekerheid over de coronacrisis. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag

De CEO van de matrassenspecialist John Kruijssen verwacht dat de aandeelhouders “op de juiste manier” zullen reageren op zijn verzoek.

Hij gaf in de krant aan dat de liquiditeit toereikend is om af te lossen, maar dat geld binnenboord wil houden, omdat hij niet weet wat er gaat gebeuren.

Een van de leningverstrekkers, investeringsmaatschappij Teslin, laat bij monde van fondsmanager Jan-Jaap Bongers aan het FD weten begrip te hebben voor het verzoek, maar ook dat hij liever ziet dat wordt afgelost.

De vervaldatum ligt vooralsnog in juli. 

Vorig jaar zomer gaven drie aandeelhouders Beter Bed een lening van 7 miljoen euro, tegen een rente van 30 procent. De reden voor dat hoge percentage is dat de Udense slaapspecialist op dat moment in een uiterst netelige positie zat. Na een verlies van 23 miljoen in 2018, steeg de schuldenpositie en ontstonden er liquiditeitsproblemen. Veel was terug te herleiden tot een Duitse dochter, die verwikkeld raakte in een rel over vermeend giftige matrassen, en het missen van verkooptrends.

Kruijssen wilde in de krant niet vooruitlopen op uiteindelijke afspraken, maar duidelijk is dat bij een eventueel uitstel van terugbetaling stevig onderhandeld zal moeten worden over nieuwe voorwaarden. 

Stijgende verkoop

Beter Bed ziet verder sinds april een stijging in de vraag. Zonder cijfers te noemen meldt de CEO dat de online omzet, die in het eerste kwartaal groeide tot 10 procent van de groepsomzet, zich sterk doorontwikkelt.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Beter Bed