beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX start vermoedelijk hoger aan handelsdag

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 1,0 procent.

Woensdag daalde de AEX index nog met 0,4 procent tot 528,96 punten. Daarmee was de index een dissonant in Europa, waar de koersenborden juist over de brede linie groen kleurden. Winstnemingen bij techfondsen trokken de hoofdindex van Beursplein 5 omlaag.

Wall Street zat woensdagavond overtuigend in de lift, op optimisme dat de economie aantrekt en dat de autoriteiten mogelijk meer gaan stimuleren om het herstel te bespoedigen, ondanks een somber economisch rapport van de Federal Reserve. De Dow Jones index won 2,2 procent. 

Het Beige Book van de Federal Reserve over de toestand van de Amerikaanse economie medio mei wees op sterke krimp in de meeste districten, massale werkloosheid en moeilijkheden voor werknemers om weer aan de slag te gaan, terwijl Amerikanen zich zorgen maken over hun gezondheid, moeilijk toegang krijgen tot kinderopvang, maar wel "gulle werkloosheidsuitkeringen" ontvangen.

Beleggers bleven echter positief dankzij signalen dat de Amerikaanse economie sneller dan verwacht aantrekt in verschillende delen van het land. Aantrekkende reserveringen in restaurants en uitgaven aan hotels en vliegtickets vallen samen met een daling van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus. 

De technologiesector beperkte de winsten, nadat zorgen over spanningen tussen Beijing en Washington over Hongkong opliepen. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo zei woensdag voor het Congres in Washington dat hij de stadstaat niet langer als autonoom bestempelt, na de recente stappen van China die de zelfstandigheid van het financiële centrum ondermijnen. Sancties worden door Washington overwogen.

De Amerikaanse president Donald Trump was daarnaast woedend op Twitter, dat waarschuwde voor mogelijk misleidende informatie bij de tweets Trump. 

“Republikeinen zijn van mening dat sociale mediaplatforms de stemmen van conservatieven volledig de mond snoeren. We zullen ze sterk reguleren of sluiten, zodat dit nooit meer kan gebeuren”, aldus Trump op Twitter. 

In Azië verloor de beurs in Hong Kong vanochtend 1,5 procent. Sydney en Tokio wonnen juist respectievelijk 1,3 en 1,8 procent. 

De Amerikaanse olieprijs stond vanochtend met een verlies van 3 procent onder druk. Woensdag daalde een future op een vat West Texas Intermediate al 4,5 procent tot 32,81 dollar. 

"De ondersteuning van de prijs door de nieuwste productieverlaging van de OPEC+ begint weg te ebben, nu er tot nu toe beperkt enthousiasme in Rusland is voor langere beperkingen van de productie", stelden analisten van Ritterbusch. 

Volgens de analisten kunnen ook Amerikaanse producenten van schalieolie hun productie binnenkort weer gaan opvoeren, wat ook de olieprijs onder druk zou zetten. 

Vandaag staat het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden op de agenda. Daarnaast krijgen beleggers inzicht in de economische krimp in de VS in het tweede kwartaal, volgens een voorlopige raming.

Bedrijfsnieuws

Lucas Bols heeft in het afgelopen boekjaar de omzet en de resultaten onder druk zien staan, zoals ook werd verwacht, maar de brutomarge bleef op peil. Ervan uitgaande dat de horeca geleidelijk, markt per markt zal worden heropend, verwacht Lucas Bols een langzaam herstel van de business vanaf het tweede kwartaal van 2020/21, "al zullen de resultaten aanzienlijk lager zijn dan in het jaar daarvoor".

Eurocommercial Properties heropende al zijn winkelcentra in Italië, Frankrijk en België en ziet bemoedigende bezoekcijfers sinds de beëindiging van de lockdown-maatregelen.

Het is goed nieuws voor Basic-Fit dat de sportscholen in Nederland eerder open mogen. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux woensdagavond.

Martijn Gribnau wordt vanaf 15 augustus de nieuwe directievoorzitter van de Volksbank, na het vertrek van Maurice Oostendorp. 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot woensdag 2,2 procent hoger op 25.548 punten. De S&P500 index steeg 1,5 procent naar 3.036,13 punten en tech-index Nasdaq klom 0,8 procent tot 9.412 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium