beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX vermoedelijk hoger van start

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,7 procent. 

Maandag nam de AEX index nog gas terug met een verlies van 1,2 procent op 566,20 punten, nadat vorig week op weekbasis nog een stijging van maar liefst 7,6 procent werd neergezet. 

Wall Street zette zijn opmars maandag juist voort. In de nasleep van het positieve banenrapport van vrijdag koerste de S&P 500 ruim 1 procent hoger, waardoor de index van de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen dit jaar tot nog toe in het groen noteert. Technologiebeurs Nasdaq sloot zelfs op zijn hoogste stand ooit.  

Beleggers laten zich momenteel leiden door hoop op een snel economisch herstel en voelen ruggesteun van centrale banken, die ongekende stimuleringsmaatregelen doorvoeren. 

Vorige week presenteerde de Europese Centrale Bank bij zijn rentebesluit nog 600 miljard euro aan extra stimuleringen, bovenop de 750 miljard euro die al eerder was toegezegd.

Deze week zijn alle ogen gericht op het rentebesluit van de Federal Reserve, hoewel geen aanpassingen worden voorzien. De markten kijken wel reikhalzend uit naar de communicatie van voorzitter Jerome Powell. Deze zal uiteraard worden beïnvloed door onder meer het sterke banenrapport. 

Economen van Deutsche Bank verwachten in aanloop naar het Amerikaanse rentebesluit op woensdagavond dat “de vergadering een eerste verschuiving in het beleid zal laten zien van crisispreventie naar de meer traditionele doelen om stimulus in te zetten ter ondersteuning van het economisch herstel”.

Overigens rapporteren diverse Amerikaanse staten de afgelopen dagen weer een toename in het aantal coronabesmettingen, terwijl New York, dat hard getroffen werd door de pandemie, zijn economie vanaf maandag juist weer heropende.

De olieprijs sloot maandag lager, na oplopende zorgen over een toename in de olieproductie in diverse landen, ondanks dat oliekartel OPEC en aangesloten landen zaterdag een akkoord bereikten over een verlenging van de huidige productieafspraken tot eind juli. 

Experts houden er echter rekening mee dat niet alle landen zich volledig aan de afspraken houden. Amerikaanse schalie-olieproducenten voeren ondertussen de productie weer op, nu de olieprijzen zijn gestegen. 

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,36 dollar lager, ofwel 3,4 procent, op 38,19 dollar. In de Aziatische handel vanochtend herstelde de future met 0,7 procent. 

De Aziatische beurzen laten vanochtend een verdeeld beeld zien. Tokio en Seoel geven ongeveer een half procent prijs, terwijl de beurs in Sydney, die maandag gesloten was in verband met de viering van Australia Day, juist bijna 3 procent klimt.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1287. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor cijfers over de economische groei in het afgelopen kwartaal in de eurozone.

Bedrijfsnieuws

Basic-Fit is van plan om ruim 5,3 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. Dit maakte de uitbater van fitnessketens maandag nabeurs bekend. Basic-Fit wil de opbrengsten van de emissie gebruiken voor het versterken van de balans, maar ook met het oog op het weer oppakken van de groeistrategie.

Credit Suisse verhoogde het koersdoel voor Philips van 35,00 naar 41,00 euro. Het advies bleef gehandhaafd op Neutraal. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index won maandag 1,2 procent op 3.232,39 punten, terwijl de Dow Jones index, mede dankzij een koerssprong van Boeing van ruim 12 procent, 1,7 procent steeg op 27.572,44 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1,1 procent bij op 9.924,74 punten.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium