beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Unilever stopt met duale structuur

(ABM FN-Dow Jones) Unilever wil een aantal ingrepen toepassen die moeten leiden tot het opheffen van de duale structuur. Dit maakte de Brits-Nederlandse producent van voedingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten donderdag voorbeurs bekend.

Het op de helling gaan van de huidige duale organisatiestructuur van het bedrijf, is een voornemen dat al langer bestaat en dat na een evaluatie van anderhalf jaar nu wordt geëffectueerd en waarmee de nv en de plc wordt samengevoegd.

Houders van één aandeel Unilever nv krijgen daarvoor één aandeel Unilever plc terug. Dit heeft geen implicaties voor eigendom, dividend of belang.

Met name voor de thee-activiteiten van het bedrijf wordt de tweeledigheid op termijn als een nadeel gezien. Die activiteiten worden momenteel tegen het licht gehouden en een eventuele desinvestering is met de huidige inrichting van de bedrijfsorganisatie een stuk lastiger dan in een eenheidsstructuur. Daarmee verschaft het bedrijf zich naar eigen zeggen tevens die flexibiliteit die nodig is om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.

De dubbele notering van het aandeel Unilever in Amsterdam en Londen blijft intact. Ook de inrichting van operaties blijft onaangeroerd. Ook de hoofdvestigingen in Rotterdam en Londen blijven gehandhaafd, stelde Unilever.

In het recente verleden probeerde Unilever al eerder om de duale structuur op te heffen. Dit ondervond echter te veel weerstand in het Verenigd Koninkrijk.

"Het bestuur blijft van mening dat het versimpelen van de duale structuur op termijn kansen biedt om de waardecreatie verder te versnellen", aldus toenmalig voorzitter Marijn Dekkers in een toelichting op 5 oktober 2018. 

Unilever zette het plan om de preferente aandelen van de NV in te trekken toen wel door en dit proces is inmiddels afgerond.

Unilever merkte donderdag verder op dat mocht het bedrijf er ooit voor kiezen om de divisie Foods & Refreshments te verzelfstandigen, dat deze activiteiten in Nederland naar de beurs worden gebracht. Het hoofdkantoor van deze divisie is al in Rotterdam gevestigd.

Het aandeel Unilever sloot woensdag op een rood Damrak 0,7 procent hoger.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Unilever