beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX wacht licht lagere opening na koersval Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen ruim een uur voor de beursgong op een verlies van 0,5 procent.

De AEX sloot donderdag evenwel al 3,4 procent in het rood op 540,26 punten.

In New York verloor de Dow Jones index donderdagavond maar liefst 6,9 procent van zijn beurswaarde. De breed samengestelde S&P 500 daalde 5,9 procent, terwijl techbeurs Nasdaq 5,3 procent prijs moest geven. 

Onder meer zorgen over een mogelijke tweede golf van coronabesmettingen in Amerika drukten het sentiment op Wall Street. In een aantal grote staten als Texas, Californië, Arizona en Florida loopt het aantal Covid-19 besmettingen weer harder op, volgens gegevens van Johns Hopkins University.

Beleggers worstelen daarnaast nog met het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank liet woensdagavond zijn belangrijkste rentetarief ongewijzigd op 0,00 tot 0,25 procent, en beloofde ook dat de rente nog minimaal twee jaar op de nulgrens blijft staan. 

De reden voor de nullijn op langere termijn is de inschatting van de centraal bankiers dat het economische herstel traag en moeizaam zal verlopen.

"Je ziet dat de markt vandaag opnieuw wordt getest”, merkte analist Dan Deming van KKM Financial donderdag op. Beleggers worden geconfronteerd met een opleving van het aantal coronabesmettingen en een grimmig economisch vooruitzicht van de Amerikaanse centrale bank. “Het gevoel is wellicht dat de markt iets te hard van stapel is gelopen“, aldus Deming, doelend op de beursrally van de afgelopen weken. 

Een rente die voor langere tijd rond het nulpunt wordt vastgezet, is evenwel goed nieuws voor aandelen. Met het ongekend verruimende monetaire beleid legt de centrale bank volgens veel beleggers dan ook een bodem onder de aandelenmarkten. 

Toch was er ook sprake van teleurstelling na het rentebesluit van de Fed op woensdagavond. De rente werd niet op negatief gezet, zoals de Europese Centrale Bank met zijn beleidsrente heeft gedaan, en extra obligatieaankopen werden niet aangekondigd. 

In Azië vallen de verliezen vanochtend relatief mee, geholpen door Amerikaanse futures, die momenteel wijzen op een licht herstel van de aandelenbeurzen op Wall Street vanmiddag. 

De Nikkei index in Tokio daalde 0,7 procent, terwijl de Shanghai Composite 0,3 procent prijs gaf. Sydney en Seoel verliezen circa 2 procent. 

De olieprijzen stonden donderdagavond in New York zwaar onder druk door de algehele malaise op de financiële markten. Op een settlement van 36,34 dollar werd een vat West Texas Intermediate 8,2 procent goedkoper. Woensdag sloot de olieprijs nog rond de 40 dollar per vat, het hoogste niveau in drie maanden. In de Aziatische handel vanochtend daalde de future met 1,6 procent verder. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1292. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor het voorlopige Amerikaanse consumentenvertrouwen in juni, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan, en de industriële productie in de eurozone in april.

Bedrijfsnieuws

Berenberg verhoogde het koersdoel voor Philips van 39,00 naar 46,00 euro bij handhaving van het koopadvies. De analisten van Berenberg stelden dat Philips alles op alles zet om een leidend healthcare-bedrijf te worden en tot dusver heeft deze keuze zijn vruchten afgeworpen.

VEON prijsde voor 20 miljard Russische roebel, of bijna 253 miljoen euro, aan vijfjarige obligaties geprijsd. Het bedrijf zal de opbrengsten gebruiken voor algemene doeleinden en verwacht de uitgifte 18 juni af te ronden.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde 5,9 procent op een slot van 3.002,10 punten. De Dow Jones index verloor zelfs 6,9 procent tot 25.128,17 punten, waarmee het de slechtste dag beleefde sinds maart en de Nasdaq ging 5,3 procent lager op 9.492,73 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen