beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Activist Elliott roert zich bij NN

(ABM FN-Dow Jones) De activistische aandeelhouder Elliott roert zich bij NN Group, met een plan om van het Nederlandse bedrijf de leidende beursgenoteerde Europese verzekeraar te maken, die  80 procent meer waard kan worden door betere communicatie en de verkoop van onderdelen.

Elliott, dat volgens de AFM sinds medio februari een aandelenbelang heeft van nipt meer dan 3 procent in NN Group, stelde in een presentatie dat de onderliggende waarde van het bedrijf verdoezeld wordt door het onvermogen van het management om dat helder met zijn beleggers te communiceren. Ook de toekomstperspectieven zouden onvoldoende in de koers zijn verdisconteerd.

De huidige korting ten opzichte van sectorgenoten zou juist een premie moeten zijn, betoogde de aandeelhouder, die een analyse van de Nederlandse verzekeringsgroep uitvoerde met hulp van voormalig Allianz-bestuurder Dieter Wemmer.

NN Group is niet alleen aantrekkelijk door de historisch stabiele kasstroom voor de aandeelhouder, stelt Elliott, maar ook door het vermogen om risico's met succes te beheersen. Het bedrijf weet stabiele resultaten neer te zetten, ondanks grote schommelingen van de marktrentes en veranderende regelgeving.

Volgens Elliott begrijpen de meeste beleggers echter niet goed hoe het zit met de renterisico's bij de verzekeraar en snapt ook de meerderheid niet wat het progressieve dividendbeleid inhoudt.

Een ander punt van kritiek is dat NN Group vaker dan sectorgenoten op vragen van analisten antwoordt dat iets "moeilijk te zeggen" of "moeilijk te voorspellen" is. Hierdoor raken beleggers in verwarring en begrijpen ze niet hoe sterk de balans en hoe groot het vermogen om kasstroom te genereren van NN Group nu eigenlijk is, volgens Elliott.

Als voorbeeld van gebrekkige communicatie noemt Elliott de herverzekering van langlevenrisico's door NN Group in mei dit jaar, waardoor er meer dan 1,2 miljard euro aan kapitaal vrij werd gemaakt, of zo'n 15 procent van de marktwaarde. Omdat het bedrijf niet meteen vertelde wat het met dit extra kapitaal wil doen, reageerde de koers nauwelijks op dit goede nieuws.

Volgens Elliott is het hoog tijd dat NN Group bij de aankomende beleggersdag, die op 24 juni gepland staat, een plan presenteert om deze onderwaardering aan te pakken. De aandeelhouder geeft alvast diverse voorzetten.

Zo kan de verzekeraar fors meer risico nemen door te investeren in private bezittingen, waardoor de kasstroom duurzaam met 175 miljoen euro omhoog zou kunnen worden gekrikt.

Een verdere herverzekering van langlevenrisico's zou tot 1,9 miljard euro kapitaal vrijmaken en bijvoorbeeld de verkoop van enkele van de vele diverse bedrijfsonderdelen in Europa en Japan zou ook meer dan 2,5 miljard euro kapitaal kunnen opleveren, berekende Elliott.

Elliott spiegelt voor dat de aandelenkoers over een paar jaar 80 procent hoger kunnen staan dan nu. De uitkering aan aandeelhouder zou dan kunnen verdubbelen tot 6,50 euro per aandeel in 2024.  

Het aandeel NN Group steeg vrijdag 4,8 procent.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen