beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX vindt weg omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft vrijdag de bescheiden openingswinsten gedurende de ochtend verder uitgebreid. Rond de klok van elf uur won de AEX 1,3 procent op 547,36 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management stipte de "enorme beweeglijkheid" op de beurzen aan. "Intradag heeft de AEX al een beweging gemaakt van meer dan dertien punten", aldus Schutte.

De beleggingsadviseur zag de beurzen wat herstellen na de forse koersverliezen in de afgelopen dagen. Vooral op donderdag gaven de aandelenmarkten veel prijs. Volgens Schutte ebden de woorden van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve nog na. Op woensdag liet Powell weten dat er tot aan 2022 vermoedelijk niet aan het rentebeleid wordt getornd. "Dit betekent dat de rentes ook niet negatief zullen worden", aldus Schutte, die stelde dat de uitspraken van Powell zowel positief als negatief opgevat konden worden. 

Daarnaast was er in de afgelopen dagen volgens Schutte het besef dat een economisch herstel mogelijk niet zo snel zal plaatsvinden als gedacht, "helemaal" nadat in de Verenigde Staten het aantal besmettingsgevallen in bepaalde regio's weer opliep. 

"Na een zeer sterke rally in de afgelopen tijd, nemen de beurzen nu wat gas terug. Het beeld op de beurzen blijft daarbij grillig en de angst onder beleggers groot", aldus Schutte, wijzend op de hoge volatiliteit op de beurzen. "Het is laveren tussen hoop en vrees."

Volgens de beleggingsadviseur is het belangrijk dat beleggers zich niet gek laten maken en niet gaan overreageren op de waan van de dag. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1324. 

De olieprijzen stonden vanochtend licht onder druk en koersten rond 36,33 dollar. Woensdag sloot de olieprijs nog rond de 40 dollar per vat, het hoogste niveau in drie maanden. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor het voorlopige Amerikaanse consumentenvertrouwen in juni, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan, en de industriële productie in de eurozone in april. Conform verwachting liep de productie in april nog harder terug dan in maart.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won Unbail-Rodamco-Westfield 6,9 procent. Galapagos en Ahold Delhaize daalden met circa 1,5 procent. 

In de Midkap noteerde handelde Air France-KLM 6,1 procent in het groen. De luchtvaartmaatschappij zal deze zomer zijn vluchtschema geleidelijk uitbreiden. Basic-Fit won 4,6 procent en herstelt daarmee deels van een flinke afstraffing in de afgelopen dagen. 

PostNL daalde licht, nadat een rechtbank in Rotterdam het besluit om de fusie met Sandd goed te keuren donderdag vernietigde. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor PostNL van 1,70 naar 1,50 euro. Vopak leverde 2,2 procent in. 

Onder de kleinere aandelen was Wereldhave met krap 6,6 procent een opvallende stijger. Ajax won 3,2 procent. De voetbalclub meldde dat jeugdspeler Ryan Gravenberch een contract heeft getekend. Meerdere jeugdspelers houden vooralsnog de boot af en schermen met buitenlandse interesse. 

Het lokaal genoteerde Kiadis Pharma schoot 10,6 procent omhoog. Het biotechbedrijf zal vrijdag nieuwe onderzoeksgegevens over zijn K-NK celtherapieplatform presenteren tijdens de  European Hematology Association Congress.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium