beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Prosus boekt winst

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft in het afgelopen boekjaar winst geboekt, zowel op basis van de nettowinst per aandeel toerekenbaar aan aandeelhouders, als na aanpassing voor bijzondere posten.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend in een trading update, naar aanleiding van de publicatie van resultaten door moederbedrijf Naspers, dat vorig jaar een deel van Prosus naar de beurs bracht maar nog altijd een groot meerderheidsbelang heeft.

Volgens Prosus hebben alle belangrijke segmenten van ecommerce waarin het fonds investeert goede progressie geboekt, op financieel en strategisch niveau.
Betalingen en Fintech zijn in de kern winstgevend, terwijl Prosus hierin investeert voor toekomstige groei. De investering in maaltijdbezorging heeft aanzienlijke groei van het aantal orders en van de omzet opgeleverd.

Ook het belang in Tencent, het Chinese internetbedrijf dat een groot deel van de waarde van Prosus bepaalt, leverde een solide financiële prestatie.

De winst per aandeel is volgens de voorlopige cijfers gestegen met 5 tot 21 dollarcent, of met 2,1 tot 9,5 procent, vergeleken met de 2,21 dollar een jaar eerder. Exclusief overnames en desinvesteringen daalde de winst per aandeel met 8,5 tot 15 procent.

De onderliggende winst, exclusief diverse niet-operationele posten, steeg met 8 tot 16 procent, van 1,83 dollar per aandeel een jaar eerder.

Impact coronapandemie

Prosus zei donderdag dat er wel enige negatieve invloed is door de coronapandemie maar dat het fundament van de activiteiten erg sterk blijft. Men is goed gepositioneerd om "deze ongekende storm" te doorstaan, met voldoende liquiditeit voor alle bedrijfstakken en eventuele investeringskansen als die zich voordoen in deze periode.

Op 29 juni aanstaande komt Prosus met volledige jaarcijfers.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Prosus