beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: NN mikt op duurzame waardecreatie

(ABM FN-Dow Jones) NN zal zich in de komende tijd gaan richten op het creëren van meer aandeelhouderswaarde, waar een progressief dividend en een jaarlijks inkoopprogramma van eigen aandelen van minstens 250 miljoen euro onderdeel van uitmaken. Dit maakte de verzekeraar woensdag voorbeurs bekend in aanloop naar de beleggersdag.

"Met de vandaag gepresenteerde strategie, laten we zien dat we ons willen richten op het creëren van waarde voor al onze stakeholders", aldus CEO David Knibbe in een toelichting. "We blijven voortbouwen op de sterke fundamenten van ons bedrijf, terwijl we klanten centraal willen stellen en een datagedreven bedrijf willen worden."

NN wil meer maatregelen nemen om de operationele kapitaalaanwas tot 1,5 miljard euro te laten stijgen tegen 2023. Op termijn kan deze post jaarlijks met circa vijf procent groeien, zo voorziet de verzekeraar. Ook de vrije kasstroom zal rond het niveau van 1,5 miljard euro moeten uitkomen. Vooral in Europa en Japan ziet NN veel mogelijkheden tot groei.  

NN wil daarbij investeren in autonome groei, met de kasstromen daarbij in het oog houdend.

Een progressief dividend en een jaarlijks inkoopprogramma van eigen aandelen van minstens 250 miljoen euro vindt NN eveneens belangrijk en ook overtollig kapitaal wil de verzekeraar uitkeren aan beleggers, mits het kapitaal niet kan worden gebruikt om in te springen op mogelijkheden om de bedrijfswaarde verder op te krikken. Knibbe bevestigde woensdag de ambitie om na de zomer weer een interim-dividend uit te keren en het inkoopprogramma van eigen aandelen op te starten. "We blijven hierover in gesprek met toezichthouders", aldus de CEO.  

Belangrijk is volgens NN ook het strenge beheer op de bedrijfsportefeuille. "We zijn bereid onze bedrijven te optimaliseren om aantrekkelijke rendementen te realiseren", aldus de verzekeraar. In reactie op de strategie-update, liet Knibbe weten dat vooral de activiteiten in Turkije en België wat aandacht kunnen gebruiken. "De Turkse markt is voor ons vrij nieuw en daar moeten we kennis opbouwen, maar de resultaten zijn daar vermoedelijk wel breakeven dit jaar", aldus de topman. "We zullen extra stappen nemen om een verdere groei te realiseren." Over de Belgische activiteiten is de CEO niet tevreden over de behaalde rendementen. "Het is een aantrekkelijke markt en we zijn goed gepositioneerd, maar we moeten meer maatregelen nemen om later met dubbele cijfers te kunnen groeien daar."

Op de vraag of het verkopen van activiteiten wordt overwogen, antwoordde Knibbe dat "alle opties op tafel liggen". "Als assets niet aan de criteria voldoen en als de outlook voor deze activiteiten niet positief is, dan kan een desinvestering overwogen worden."

Ook gaf NN een update over de stand van zaken. De verzekeraar zegt goed gekapitaliseerd te zijn met een Solvency II ratio van circa 227 procent eind mei en een sterke, veerkrachtige balans. De negatieve impact van de coronacrisis schat NN in op 100 miljoen euro op het operationeel resultaat. De omzet in vooral Europa en Japan zullen onder druk staan, hetgeen zal leiden tot lagere premies, terwijl de huidige marktvolatiliteit zal zorgen voor lagere inkomsten bij de vermogensbeheerder. Desondanks blijft de impact van de crisis op claims vooralsnog beperkt, omdat de verzekeraar nauwelijks last heeft van verstoringen bij bedrijven en bovendien weinig blootstelling heeft aan de reissector en de gezondheidsindustrie.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen