beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX zakt verder weg

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zag de verliezen woensdagochtend toenemen. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 1,8 procent op 563,90 punten.

Beleggers maken zich zorgen over een toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Ook Wall Street lijkt zich woensdag op te maken voor een lagere opening, waarbij futures op de Dow Jones-index meer dan 200 punten dalen. Op dinsdag boekten de Dow Jones- en S&P 500-index nog voor de tweede dag op rij winsten, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs een nieuw record vestigde aangevoerd door Apple.

"Er is een gebrek aan richting op de beurzen en de bewegingen zijn niet te voorspellen", aldus analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank. "Wel zien we dat beleggers op de dip aandelen blijven kopen en zich tegelijk beschermen met beleggingen die als veilige havens worden gezien, voor het geval er een flinke terugval komt", aldus de analist. "Het wordt evenwel steeds duidelijker dat de aandelenkoersen kunstmatig hoog worden gehouden."

De Amerikaanse viroloog Anthony Fauci liet dinsdag wegen dat de komende twee weken erg belangrijk zullen zijn bij het inperken van de pandemie. Staten als Texas, Florida en Arizona zien het aantal besmettingsgevallen nog altijd toenemen. De Europese Unie zou werken aan een voorstel om Amerikaanse reizigers te weigeren in Europa, omdat de pandemie in de VS nog niet onder controle is.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat het ondernemersklimaat in Duitsland verder herstelde in juni. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel is gestegen van 79,7 in mei naar 86,2 deze maand. Economen hadden op een index van 84,3 gerekend.

"Dit is de sterkste stijging ooit", aldus Ifo in een toelichting. Dat is vooral te danken aan de betere toekomstverwachtingen, verklaarde het instituut. "Duitse bedrijven zien licht aan het einde van de tunnel." Verder herstelde het ondernemersvertrouwen in Frankrijk flink.

ING ziet de macro-economische cijfers de laatste tijd aantrekken en wees ook op de "minder sombere" inkoopmanagersindices, die dinsdag werden gepubliceerd. "Aantrekkende groei betekent misschien wel minder stimulering door overheden en centrale banken", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. "En misschien ook wel iets minder lage verwachte inflatie en dus hogere rentes."

De euro/dollar handelde woensdag op 1,1281 en olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

Alle hoofdfondsen koersten lager. ASMI en Just Eat Takeaway.com hielden de verliezen beperkt tot 1,4 procent. RELX leverde 2,6 procent in. ABN AMRO haalde het aandeel van de kooplijst en verlaagde het koersdoel.

NN Group leverde 1,7 procent in, nadat de verzekeraar met een strategische update kwam. NN zal zich in de komende tijd gaan richten op het creëren van meer aandeelhouderswaarde, waar een progressief dividend en een jaarlijks inkoopprogramma van eigen aandelen van minstens 250 miljoen euro onderdeel van uitmaken. Volgens ING gaf NN de juiste boodschap af. ING is van mening dat de strategische update bevestigt dat NN Group "significant" ondergewaardeerd is en dat de verzekeraar meerdere maatregelen kan nemen om de vrije kasstroom te verbeteren en om kapitaal vrij te spelen.

In de AMX stegen FlowTraders en PostNL met 1,6 procent en 0,2 procent. WDP leverde 1,7 procent in. WDP maakt een begin met de realisering van een distributiecentrum in Luxemburg met een investeringswaarde van circa 18 miljoen euro. Air France-KLM verloor 4,2 procent.

Onder de kleinere aandelen won Accsys 2,3 procent, nadat het aandeel op dinsdag ook al steeg na cijfers. ICT Group schreef 0,5 procent bij, eveneens na een tussentijds update. De automatiseerder uit Barendrecht zag de productiviteit in het tweede kwartaal afnemen als gevolg van de coronacrisis. B&S Group verloor 3,2 procent.  

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium