beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX voorzichtig hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag na een lagere ochtendhandel gedurende de middag licht gestegen. Op een slotstand van 560,16 punten, won de AEX 0,1 procent.

Beleggers blijven terughoudend gezien de laatste ontwikkelingen rond de corona-uitbraak. Wereldwijd zijn volgens cijfers van John Hopkins CSSE nu ruim 10 miljoen besmettingen geregistreerd bij ruim een half miljoen doden. Meer dan een kwart van alle positieve testen zijn vastgesteld in de Verenigde Staten.

"De verdere verspreiding van het coronavirus blijft de belangrijkste factor. In Europa en China lijken nieuwe uitbraken relatief beperkt te blijven tot specifieke gebieden. Beleidsmakers grijpen in de meeste gevallen snel en gericht in. Zolang er geen brede, algemene lockdowns komen die de economie opnieuw ernstig verlammen, maken beleggers zich nog niet al te druk over die nieuwe uitbraken", aldus hoofdeconoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

"Maar in het zuiden en westen van de VS gaat het de verkeerde kant op. Nieuwe Covid-19-uitbraken in deze regio’s zorgden ervoor dat het aantal dagelijkse nieuwe gevallen op landelijk niveau de afgelopen twee weken verdubbelde. Staten als Texas en Florida voeren weer beperkende maatregelen in of stellen geplande versoepelingen uit", stelde de marktkenner. "Het is afwachten of de medische realiteit de Amerikaanse beleidsmakers uiteindelijk niet toch dwingt tot een nieuwe, grote lockdown."

In juni waren consumenten vooralsnog positief. Het consumentenvertrouwen in de eurozone wist deze maand licht te herstellen, tot 14,7 negatief, terwijl de index die het economisch sentiment weergeeft zelfs in een recordtempo steeg tussen mei en juni, van 67,5 naar 75,7 in juni. Dit is nog wel ver verwijderd van het niveau van voor de coronacrisis.

Verder stegen de consumentenprijzen in Duitsland in juni vooralsnog harder en herstelden de aanstaande woningverkopen in de VS in mei, gezien de stijging van ruim 44 procent op maandbasis.

Op macro-economisch vlak ligt het zwaartepunt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank deze week echter bij de publicatie woensdag van de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve en het Amerikaans banenrapport dat deze keer op donderdag verschijnt, aangezien Wall Street vrijdag gesloten is vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag op zaterdag.

De euro/dollar handelde rond het slot op 1,1242. Een vat ruwe olie werd werd een procent meer waard.

Stijgers en dalers

In de AEX won Adyen 0,7 procent op 1.293 euro. Morgan Stanley verhoogde vanochtend het koersdoel voor de Amsterdamse betaalspecialist van 1.200 naar 1.485 euro. Het aandeel blijft op de kooplijst van de zakenbank, nadat de analisten hun omzetraming voor dit jaar met 15 procent verhoogden.

Financials waren ook in trek. ING won 4 procent en ABN AMRO 4,4 procent.

DSM steeg 0,8 procent. JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel voor het speciaalchemiebedrijf van 115,50 naar 128,00 euro. DSM blijft op de kooplijst van JPMorgan en het aandeel is de sectorfavoriet van de analisten.

Unilever was geen favoriet. UBS zette het aandeel op de verkooplijst en verlaagde het koersdoel van 47,00 naar 43,00 euro. De huidige koers van het aandeel is gebaseerd op een onderliggende omzetgroei van bijna 4 procent op de middellange termijn. Dat is echter 1 procentpunt meer dan UBS denkt dat haalbaar is. En dat maakt het aandeel kwetsbaar, schreven de analisten. Het aandeel daalde maandag 2,5 procent.

In de AMX ging Signify 4,5 procent hoger en won BAM zelfs 4,9 procent.  

Flow Traders moest daarentegen 2,3 procent laten gaan.

Bij de smallcaps viel Wereldhave op met een koerswinst van 6 procent. Ajax daalde 5 procent.

Vastned moest 2,1 procent inleveren. Grootaandeelhouder Aat van Herk eist het vertrek van het bestuur en de commissarissen van het winkelvastgoedfonds. Dit meldde het Financieele Dagblad maandag. Van Herk stoort zich aan de hoog oplopende kosten en het voorgestelde beloningsbeleid bij het vastgoedfonds.

Centenfonds Kardan verloor 7,8 procent. Op 30 juli is de laatste handelsdag in Kardan op Beursplein 5.

Lavide heeft ondanks eerdere berichtgeving nog geen intentieverklaring getekend met een partij voor een omgekeerde overname. Dit bleek vrijdag tijdens de jaarvergadering van de lege beurshuls. Het aandeel steeg maandag 6,8 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs noteerden de Amerikaanse beurzen overtuigend in het groen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium