beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX vermoedelijk hoger van start in aanloop naar Amerikaans banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,6 procent. Vanmiddag wordt in Amerika het banenrapport over juni vrijgegeven.

Woensdag koerste de AEX al 0,5 procent hoger naar 562,67 punten. De markt had in eerste instantie moeite om richting te kiezen, waarbij positieve macrocijfers werden afgewogen tegen het wereldwijd stijgende aantal nieuwe coronabesmettingen.

Richting de start van de handel op Wall Street woensdag maakten Pfizer en BioNTech echter bekend vooruitgang te boeken in de ontwikkeling van een mogelijk vaccin tegen Covid-19, waardoor het sentiment een impuls kreeg. Hoofdgraadmeter S&P 500 sloot woensdagavond in New York de handelsdag af met een winst van een half procent, terwijl techbeurs Nasdaq met een stijging van 1 procent zelfs zijn hoogste stand ooit aanscherpte. 

De Aziatische beurzen noteren daarnaast vanochtend eensgezind in het groen. Koplopers zijn de beurzen in Hong Kong en Sydney met stijgingen van meer dan 1,5 procent. 

Het aandeel Tesla steeg woensdagavond krap vier procent, waardoor de marktwaarde van de autobouwer is opgelopen naar ruim 207 miljard dollar. Daarmee is Tesla het Japanse Toyota voorbijgestreefd als het meest waardevolle automerk ter wereld. Vandaag nabeurs maakt Tesla naar verwachting bekend dat het afgelopen kwartaal 72.000 elektrische auto’s heeft afgeleverd. Vorig jaar verkocht Toyota 10,7 miljoen auto’s. 

’s Werelds duurste bedrijf naar beurswaarde gemeten, Apple, maakte daarnaast bekend dat het van plan is om nog eens 30 winkels te sluiten in de Verenigde Staten, nu het aantal nieuwe coronabesmettingen in het land blijft toenemen. Dit betekent dat in totaal 77 filialen van Apple in de Verenigde Staten gesloten zijn. In totaal heeft Apple 271 winkels in het land. Het aandeel Apple sloot woensdag nipt lager. 

Amerikaanse banenmarkt in het vizier

Op macro-economisch vlak lijkt de Amerikaanse banenmarkt volgens cijfers van ADP tekenen van herstel te laten zien. Hoewel de banengroei in juni licht teleurstelde, paste de loonstrookjesverwerker woensdag de cijfers voor mei op spectaculaire wijze opwaarts aan.  

In juni steeg het aantal banen in de private sector met 2,4 miljoen stuks, terwijl de markt rekende op een stijging van 2,5 miljoen banen. Maar waar voor mei eerst nog een afname van het aantal banen werd gerapporteerd van 2,76 miljoen stuks, werd woensdag een banengroei van 3,07 miljoen stuks genoteerd.

Analist Philip Marey van Rabobank merkte woensdag op dat de verdere openstelling van de Amerikaanse economie weliswaar goed blijkt voor de banenmarkt, maar het coronavirus nog zeker niet weg is. "Een lockdown kun je eigenlijk maar één keer doen, omdat die zo vreselijk veel geld kost", aldus Marey.

Het rapport van ADP wordt als een voorbode beschouwd van het officiële Amerikaanse banenrapport dat vanmiddag wordt vrijgegeven. Afgelopen maand werden beleggers nog volledig verrast toen bleek dat de werkloosheid in mei was gedaald naar 13,5 procent. Economen hadden eensgezind juist een scherpe stijging van de werkloosheid voorspeld. 

Normaal gesproken wordt het banenrapport op de eerste vrijdag van de maand vrijgegeven. Omdat de traditionele viering op 4 juli van Onafhankelijksdag dit jaar op een zaterdag valt houdt Wall Street vrijdag echter de deuren gesloten.

Notulen Federal Reserve

Uit de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve kwam naar voren dat de leden afgelopen maand diverse opties hebben bekeken om de economie verder te ondersteunen. De beleidsmakers bespraken onder meer plannen om beleggingen met een langere looptijd te kopen en om expliciet aan te gaan geven wat belangrijk is voor het besluit om uiteindelijk de stimuleringsmaatregelen weer terug te schroeven.  

Vorige maand communiceerde de centrale bank dat de rentes vermoedelijk nog dicht bij de nul blijven tot en met 2022. "We denken er nu niet aan om de rentes te verhogen", zo zei voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. 

Op een settlement van 39,82 dollar, werd een vat West Texas Intermediate woensdagavond op de New York Mercantile Exchange 1,4 procent  duurder. Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1261.

Naast het banenrapport hebben beleggers vandaag ook oog voor onder meer de de Amerikaanse fabrieksorders in mei, de inkoopmanagersindex New York in juni en de werkloosheid in de eurozone in mei. 

Bedrijfsnieuws

Jefferies verhoogde donderdag het koersdoel voor Adyen van 1.301 naar 1.495 euro bij een ongewijzigd koopadvies. "Het aandeel biedt een unieke combinatie van hoge groei en hoge marges”, aldus de zakenbank. 

Berenberg verhoogde het koersdoel voor Heineken flink van 90,80 naar 106,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Volgens de zakenbank heeft Heineken relatief de meeste blootstelling aan de horeca, en dat speelt de Amsterdamse brouwer tijdens de coronacrisis niet in de kaart. "Maar de koersval van het aandeel prijst een groot deel hiervan reeds in, en financieel is Heineken gezond", betoogden de analisten.

Berenberg werd ook positiever over Signify en verhoogde het koersdoel met 7 euro naar 32,00 euro. Het aandeel blijft op de kooplijst. 

Fastned nam het snellaadbedrijf van MisterGreen over voor een bedrag van 1,98 miljoen euro. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 3.115,86 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent verloor op 25.734,97 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 1,0 procent tot 10.154,63 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen