beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Vakbonden maken bezwaar tegen voorwaarden staatsteun KLM

(ABM FN-Dow Jones) Een aantal vakbonden binnen de luchtvaartsector maakt bezwaar bij de Europese Commissie tegen de eisen die de Nederlandse Staat stelt in ruil voor het 3,4 miljard euro bedragende staatssteunpakket voor KLM. Dit bleek donderdag uit een gezamenlijke brief die onder meer is gepubliceerd op de website van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC).

Volgens de bonden zijn bijvoorbeeld de dwingende arbeidsvoorwaardelijke condities in strijd met verdragen zoals die van de International Labour Organization (ILO). Hierin staat onder meer dat sociale partners in vrijheid over collectieve arbeidsovereenkomsten moeten kunnen onderhandelen, zonder inmenging van de overheid. 

"Bij de totstandkoming van het huidige steunpakket zijn de sociale overlegpartners op geen enkele manier betrokken, ondanks herhaaldelijke verzoeken daartoe bij zowel KLM als de overheid", aldus de vakbonden, die stellen dat de voorwaarden die de Staat stelt in ruil voor steun aan KLM, "ontegenzeggelijk ingrepen in rechtsgeldige cao’s" zijn, als ook de daarin vastgelegde arbeidsvoorwaarden, die in alle drie de domeinen zijn afgesproken.

En dus is er sprake van een ongeoorloofde inbreuk op de internationale afspraken en regelgeving, die door alle 27 lidstaten van de Europese Unie zijn onderschreven.

De bonden benadrukken in de brief dat ze zich bewust zijn van de bijzonder moeilijke situatie waarin KLM zich bevindt en de bereidheid van het personeel om een bijdrage te leveren aan het herstel van het bedrijf. 

"Dat is tot nu toe echter altijd in goed overleg met de vakbonden gegaan en zij dringen dan ook aan op een gezamenlijke inzet om tot passende oplossingen te komen."

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: KLM