beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Sligro schiet in de rode cijfers

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in het tweede kwartaal flink de gevolgen van de corona-uitbraak gemerkt, zoals ook werd voorzien. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de groothandel.

In de loop van het tweede kwartaal bemerkte CEO Koen Slippens een herstel. Medio maart daalde de omzet, exclusief rookwaar en De Kweker nog met bijna 55 procent. Eind juni was de afname nog 35 procent.

In het eerste kwartaal van 2020 steeg de omzet nog nipt, maar de gevolgen van de corona-uitbraak werden ook pas tegen het einde van het kwartaal merkbaar.

Sligro boekte in de eerste zes maanden een omzet van 943 miljoen euro. Op jaarbasis is dit een daling van 17 procent. ING had een omzet van 983 miljoen euro verwacht.

De EBIT daalde van 18,0 miljoen euro naar een verlies van 79 miljoen euro. ING had een verlies van 8,2 miljoen euro voorzien.

Netto leed Sligro een verlies van 72 miljoen euro, terwijl vorig jaar nog 13 miljoen euro werd verdiend. Exclusief afschrijvingen bedroeg het verlies 16 miljoen euro.

Sligro schreef voor 60 miljoen euro af. "Ons geloof in een succesvolle toekomst in België is onverminderd sterk, maar door de impact van COVID-19 zal het herstel naar een winstgevende operatie in België langer duren dan eerder verwacht", lichtte de groothandel de afschrijving toe. In België daalde de omzet met 28 miljoen euro tot 85 miljoen euro.

De vrije kasstroom was 28 miljoen euro positief tegen 25 miljoen euro negatief een jaar eerder. "Door met succes snel in te grijpen in onze kostenbasis, scherp te kiezen in onze investeringen, gebruik te maken van overheidsfaciliteiten en strak te sturen op werkkapitaal, hebben we onze cashflow beschermd", zei topman Slippens in een toelichting.

Sligro zei eerder al eens dat de markt pas medio 2021 op zijn vroegst hersteld zal zijn van de corona-uitbraak en herhaalde dit donderdag. Voor de tweede jaarhelft houdt de onzekerheid aan, aldus de groothandel.

"Wij zien en verwachten de komende maanden een geleidelijk herstel van onze afzetmarkten, maar tot welk niveau is onzeker. Wij doen dan ook geen concrete uitspraken voor het jaarresultaat, maar verwachten dat wij ook in de tweede jaarhelft nog omzet en resultaat zullen inleveren ten opzichte van vorig jaar", voegde Slippens toe.

Met het oog op corona en de druk op de resultaten is Sligro in gesprek gegaan met zijn banken. Begin juli meldde de groothandel aanvullende financieringsafspraken te hebben gemaakt en kondigde het aan het dividend te schrappen.

Volgens de onderneming is er zo voldoende liquiditeitsruimte om de operationele gang van zaken te ondersteunen en aan de aflossingsverplichtingen in het najaar te kunnen voldoen. De financiële positie wordt daarbij meer belang toegekend dan het uitkeren van dividend.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Sligro Food Group

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium