beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Kwartaalresultaten KPN licht boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het tweede kwartaal van 2020 iets beter dan verwacht gepresteerd en herhaalde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek maandag uit de cijfers die het telecombedrijf voorbeurs publiceerde.

"We zijn doorgegaan met het uitvoeren van onze strategie en leverden robuuste prestaties in het tweede kwartaal met een stabiele geschoonde EBITDA na leases en een aanzienlijke groei van de vrije kasstroom ten opzichte van vorig jaar, beide gecorrigeerd voor desinvesteringen, ondanks de uitdagingen met betrekking tot COVID-19", zei CEO Joost Farwerck van KPN maandag in een toelichting op de cijfers.

KPN behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 1.292 miljoen euro, wat een aangepaste EBITDA na leases opleverde van 585 miljoen euro en een nettowinst van 135 miljoen euro.

Analisten mikten voor het tweede kwartaal op een omzet van 1.290 miljoen euro met een aangepaste EBITDA na leases van 576 miljoen euro en een nettowinst op 126 miljoen euro. 

Een jaar eerder boekte KPN nog een aangepaste omzet van 1.359 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 594 en een nettowinst van 128 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2020 lag de omzet op 1.329 miljoen euro en de aangepaste EBITDA na leases op 575 miljoen euro.

Het vaste en het mobiele klantenbestand van KPN ontwikkelde zich positief, maar de mobiele ARPU stond onder druk door het wegvallen van roaming, mede omdat er door de coronacrisis minder werd gereisd.

De vrije kasstroom zonder het dividend van Telefonica Deutschland kwam uit op 177 miljoen euro. De consensus rekende op 167 miljoen euro tegen 147 miljoen euro een jaar eerder.

Het telecombedrijf investeerder afgelopen kwartaal 295 miljoen euro, een stijging van ruim 9 procent.

Outlook

"Als we vooruit kijken, blijft de ontwikkeling van COVID-19 en de impact ervan op de huidige economische crisis onzeker. Onze prestaties in het eerste halfjaar en onze sterke balans geven ons echter een veerkrachtige basis om op te bouwen", aldus topman Farwerck.

KPN mikt onverminderd op een stabiele tot kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een groei van de vrije kasstroom van minstens 5 procent.

Daarnaast wil KPN dit jaar een dividend van 13,0 cent per aandeel uitkeren, tegen 12,5 cent over 2019. KPN zal een interim dividend uitkeren van 4,3 cent per aandeel.

KPN liet eerder al weten het dividend in de komende jaren te willen laten stijgen. 

De investeringen voor 2020 begroot het telecombedrijf nog altijd op 1,1 miljard euro, net als in het afgelopen jaar. In de eerste zes maanden werd reeds 563 miljoen euro geïnvesteerd.

Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN op een autonome groei van de aangepaste EBITDA.

De consensus ging er voor de kwartaalcijfers nog steeds vanuit dat het telecombedrijf de huidige doelstellingen dit jaar zal behalen. ING rekent hier ook op, maar waarschuwde wel dat het niet uitgesloten was dat KPN toch aan de verwachtingen zou morrelen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: KPN