beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag hoger. De S&P 500 wint 0,6 procent met nog een paar uur handel te gaan en komt daarmee weer dichter bij een eerder record. De Dow Jones index stijgt 1,1 procent. De Nasdaq houdt het bij een bescheiden verlies.

De handel verloopt dinsdag redelijk rustig. Gemiddeld werden er in augustus zo'n 20 procent minder aandelen per dag verhandeld op de New York Stock Exchange dan normaal voor deze tijd van het jaar, volgens Dow Jones Market Data. Ook de volatiliteitsindex van Cboe staat op het laagste niveau sinds eind februari.

"Ik zie geen reden waarom de markt niet verder omhoog kan op dit moment", aldus marktstrateeg Johan Hagbarth van SEB.

Het sentiment is positief nu de Amerikaanse president Trump en de Democraten open lijken te staan voor nieuwe gesprekken over een breed economisch steunpakket vanwege de coronacrisis. Een eenzijdig decreet van Trump om noodsteun voor werklozen te verlengen lijkt een wassen neus. De 400 dollar per week die hij belooft wordt alleen uitgekeerd als de individuele Amerikaanse staten 100 dollar bijdragen en die zijn niet akkoord met het programma.

Als er geen deal komt, zal de markt snel corrigeren, verwacht Nicholas Brooks van Intermediate Capital Group. Toch verwachten de meeste marktkenners op korte termijn witte rook vanuit Washington.

Ook gunstig voor de beursstemming is het bericht dat Rusland een vaccin tegen het coronavirus heeft goedgekeurd. Een dochter van president Vladimir Poetin zou het middel al met goed gevolg persoonlijk hebben getest.

Ondertussen lijkt de virusuitbraak in de VS weer meer onder controle; maandag was de tweede dag op rij dat er minder dan 50.000 nieuwe besmettingen werden gemeld. Het totale aantal besmettingen in Amerika staat op 5,1 miljoen, meldde John Hopkins University. In sommige delen van Europa lijkt het virus juist weer meer op te laaien, op plaatsen waar het onder controle leek. "De tegenstrijdige berichten zijn moeilijk te verteren voor de markten", volgens Hugh Gimber van JPMorgan Asset Management.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. Het vertrouwen bij Amerikaanse MKB-bedrijven is in juli sterker dan verwacht gedaald. "De zomer is uitdagend voor kleine bedrijven", zei econoom Bill Dunkelberg.

De Amerikaanse producentenprijzen stegen in juli juist sterker dan verwacht, met 0,6 procent in plaats van de voorspelde 0,3 procent.

De olieprijs stijgt dinsdag licht. Een september-future West Texas Intermediate gaat 0,2 procent hoger tot 42,04 dollar. 

Er worden later deze week niet alleen cijfers gepubliceerd over de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden, maar ook rapporten van de OPEC en IEA. "De markten zullen goed kijken wat de verwachtingen zijn voor de vraag en wat dat betekent voor de oliebalans de komende maanden", aldus Warren Patterson van ING.

De euro/dollar noteert dinsdagavond op 1,1766.
 
De euro is meer dan 10 procent gestegen sinds de dip tegenover de dollar in maart. Een neerwaartse correctie voor de euro lijkt in de maak, voorspelt analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

Bedrijfsnieuws

Financials geven de Dow dinsdag een boost; JPMorgan stijgt 5,2 procent en American Express wint 3,6 procent. American Express zou vergevorderde gesprekken voeren om het online kredietbedrijf Kabbage over te nemen, volgens persbureau Bloomberg.

Boeing gaat 3,2 procent hoger. Boeing leverde in juli slechts 4 vliegtuigen af en er worden 43 orders voor de 737 MAX geannuleerd. Er kwamen verder geen nieuwe orders binnen.

Techfondsen als Apple en Amazon trekken de Nasdaq in de min met verliezen van respectievelijk 1,0 en 0,2 procent.
 
Een rechter in Californië heeft maandag geoordeeld dat Uber Technologies en Lyft hun chauffeurs per direct als werknemers moeten beschouwen, op basis van een nieuwe wet in de Amerikaanse staat. Het rechterlijk bevel is een directe bedreiging voor het bedrijfsmodel van de taxi-app-reuzen en andere bedrijven in de zogeheten 'gig economy'. Uber en Lyft noteren respectievelijk 0,9 procent lager en 0,8 procent hoger.

Qualcomm stijgt ruim 4 procent na een bericht dat de rechter het vonnis in een mededingingszaak van de Amerikaanse overheid tegen de chipmaker in hoger beroep heeft verworpen. 

Voedingsdistributeur Sysco boekte afgelopen kwartaal een verlies van 0,29 dollar per aandeel, wat conform verwachting was, terwijl de omzet door de coronacrisis met 43 procent daalde. Het aandeel gaat 2,2 procent lager.

International Flavors and Fragrances daalt 3,1 procent, na een afname van de operationele winst met 40 procent. Wel is het kwartaaldividend van de geur- en smaakstoffenfabrikant verhoogd.

PPG Industries profiteerde in juli van verbeterde trends in Europa en China als ook binnen de mondiale industrie waardoor de omzet in het derde kwartaal naar verwachting minder sterk daalt dan eerder verwacht. De verfspecialist rekent voor het derde kwartaal daarom niet langer op een omzetdaling van 8 tot 15 procent, maar nu van 6 tot 11 procent exclusief impact van valutakoersen. Het aandeel PPG Industries stijgt dinsdag 4,4 procent.  

Cruisemaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen doen het dinsdag goed. Royal Caribbean wint 6,0 procent en Carnival 5,3 procent. American Airlines stijgt 2,6 procent en Delta Air Lines 3,6 procent.

Inmiddels heeft ruim 90 procent van de S&P500-bedrijven resultaten gerapporteerd en meer dan 80 procent daarvan was boven verwachting, volgens FactSet. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium