beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update2: ASR Nederland verslaat verwachtingen ruimschoots

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft in de eerste helft van dit jaar het operationeel resultaat hoger ziet uitkomen dan verwacht en lijfde Brand New Day Premiepensioeninstelling volledig in. Dit maakte de verzekeraar woensdag voorbeurs bekend.

In het halfjaar bedroeg het operationeel resultaat 446 miljoen euro tegen 464 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenen gemiddeld op een operationeel resultaat van 410 miljoen euro.

ASR Nederland beoordeelde de impact van COVID 19 als neutraal. CEO Jos Baeten van het bedrijf gaf tegenover ABM Financial News aan dat het operationeel resultaat voor circa 3 miljoen euro werd geraakt. "Als we wat dieper kijken, zagen we bij Leven een min, maar bij Schade juist een plus, door minder autoschade en inbraken. Arbeidsongeschiktheidsclaims konden daarmee goed worden gecompenseerd.

De bruto geschreven premies bedroegen 2.978 miljoen euro, een stijging van 15,6 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van vorig jaar.

Het nettoresultaat op basis van IFRS daalde van 540 miljoen euro vorig jaar naar 233 miljoen euro door lagere indirecte beleggingsopbrengsten van 168 miljoen euro en een impairment van goodwill in het Leven segment van 90 miljoen euro, voornamelijk door COVID-19, alsmede een lager overig incidenteel resultaat door de boekwinst in 2019 op de aankoop van Loyalis in 2019 van 88 miljoen euro.

De operationele kosten stegen met 10,7 procent naar 337 miljoen euro tegen 304 miljoen euro over de eerste jaarhelft van 2019. Dit hield vooral verband met de additionele kosten van overgenomen activiteiten.

De Solvency II ratio kwam uit op 199 procent tegen 194 procent aan het eind van 2019. De liquiditeitspositie bedraagt in lijn met het beleid 608 miljoen euro.

ASR wil een interim-dividend uitkeren van 0,76 euro per aandeel, hetgeen 40 procent van het oorspronkelijk voorgestelde dividend over 2019 is.

Brand New Day

ASR had al een belang van 50 procent in Brand New Day Premiepensioeninstelling en nam de resterende 50 procent over, waarmee het volledig eigenaar wordt. Tegelijkertijd deed ASR 10 procent in Brand New Day Houdstermaatschappij van de hand. Volgens ASR is hier een nettobedrag van 51 miljoen euro mee gemoeid, waarbij de waarde van de verkoop van het belang van 10 procent woensdag onvermeld bleef.

Baeten gaf aan dat Brand New Day 9 jaar terug als een start-up in de markt is gezet, waarna gaandeweg het besef ontstond dat het bedrijf goed bij ASR paste, gezien de sterke vertegenwoordiging van de nieuwe speler in het midden- en kleinbedrijf.

Beide transacties zijn afhankelijk van goedkeuring door de relevante toezichthouders.

ASR blijft kijken naar kleine en middelgrote overnamekandidaten. "Dat hoeven niet per definitie partijen te zijn waar we al een belang in hebben", aldus Baeten.

Outlook

Het bedrijf verwacht niet dat het recordjaar 2019 op operationeel niveau wordt geëvenaard, maar ziet eerder een operationeel resultaat rond het midden van het 2018 en 2019 niveau. Baeten legde woensdag uit dat het bedrijf een waakzame outlook aanhoudt, die iets positiever is dan de verwachting in mei.

"We hebben voor onze verwachtingen naar de ramingen van het Centraal Planbureau gekeken en het raadzaam geacht voorzichtig te zijn. Als je het operationeel resultaat van 2018 en 2019 neemt en daar tussenin gaat zitten, verwachten we nu dat we iets boven dat midden uitkomen", aldus Baeten.

ASR boekte in 2018 een operationeel resultaat van 742 miljoen euro en over 2019 van 858 miljoen euro.

De koers van het aandeel ASR Nederland noteerde woensdag op een rood Damrak 3,4 procent hoger op 31,41 euro.

Update2: om meer informatie te verstrekken.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: ASR

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium