beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend opnieuw hoger, al werd een deel van de openingswinst kwijtgespeeld. Kort na elf uur won de AEX 0,4 procent op 563,65 punten.

De koerswinsten volgen op een afkoeling van de euro, maar ook van het Britse pond, tegenover de dollar. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,1824. Dinsdag doorbrak de euro nog kortstondig grens van 1,20 dollar, waarmee het hoogste niveau sinds de eerste helft van 2018 werd aangetikt.

De daaropvolgende daling van de euro van zijn hoogste niveau in twee jaar werd toegeschreven aan opmerkingen van Philip Lane, hoofdeconoom van de Europese Centrale bank, die zei dat "de euro/dollarkoers er wel toe doet".

"Als er krachten zijn die de koers van de euro/dollar doen verschuiven, draagt dat bij aan onze wereldwijde en Europese prognoses en dat draagt op zijn beurt weer bij aan ons monetair beleid", zei Lane naar verluidt dinsdagavond tijdens een online conferentie. Volgens ING doen de uitspraken vermoeden dat er meer stimuleringsmaatregelen op komst zijn. Volgende week houdt de ECB een beleidsvergadering.

"Nu er steeds meer zicht komt op een coronavaccin, volgens berichten in de VS mogelijk al beschikbaar op 1 november, zetten beleggers nog een tandje bij in het nemen van meer risico", aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING.  

Ook raakten beleggers vanochtend geïnspireerd door de Amerikaanse beurzen, die woensdag opnieuw records boekten. Dit keer waren het niet de techfondsen die de aandacht trokken, maar nutsbedrijven en basismaterialen.

Verder lieten cijfers vanochtend zien dat de Europese dienstensector nog steeds groeit, maar in veel landen wel in een lager tempo. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de eurozone meet, daalde van 54,7 in juli naar 50,5 in augustus. De verwachting lag op 50,1. In Italië was er zelfs weer sprake van krimp.

De Amerikaanse economie kan nog een impuls gebruiken, zo kwam woensdag naar voren uit het rapport van loonstrookjesverwerker ADP. Het aantal banen in de private sector steeg volgens ADP in augustus met slechts 428.000, terwijl economen vooraf rekenden op een toename van 1,17 miljoen banen. Beleggers negeerden donderdag echter de tegenvaller, doordat het cijfer de kans op meer stimuleringsmaatregelen vergroot. Het rapport van ADP wordt beschouwd als een voorbode van het officiële Amerikaanse banenrapport, dat morgenmiddag wordt vrijgegeven. 

De olieprijzen daalden met 1,6 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging vastgoedfonds Unibail aan kop met een winst van 3,1 procent. Financiële waarden lagen er daarnaast sterk bij. De banken ING en ABN AMRO wonnen 1,8 tot 2,1 procent, terwijl de verzekeraars Aegon en ASR circa 2 procent klommen. De techwaarden Prosus en Adyen noteerden tot 0,7 procent in het rood.

In de AMX won Intertrust 7,6 procent tot 16,42 euro. KBC Securities is begonnen met het volgen van het aandeel Intertrust met een koopadvies en een koersdoel van 20,00 euro. De analisten noemen het trustkantoor een topspeler in een sector die veilig is voor het coronavirus, namelijk Corporate & Trust Services.

Basic-Fit en Air France-KLM stegen daarnaast tot 5 procent. SBM Offshore noteerde met een 1,3 procent verlies onderaan.                                
Onder de kleinere aandelen wonnen vastgoedfondsen Wereldhave en Vastned tot 3,3 procent. Alfen verloor juist 3,2 procent.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium