beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Lagere opening Damrak voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter ook al 1,2 procent lager op 540,79 punten.

De Amsterdamse beurs staat een lagere opening te wachten, nadat Amerikaanse techaandelen wereldwijd voor de derde handelsdag op rij flink in de uitverkoop werden gezet. Bekende namen uit de techsector zagen hun aandeel flink in waarde kelderen, vanwege zorgen dat sommige aandelen die profiteerden van de coronacrisis te ver zijn gestegen.

"Het sentiment blijft kwetsbaar na de verkoopgolf van Amerikaanse tech", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden stelt dat de stevige verliezen van grote Amerikaanse techfondsen op het sentiment in Europa blijven drukken. "De aanhoudende zorgen over Amerikaanse tech was gisteren het belangrijkste verhaal en dat zal vandaag niet anders zijn", voorziet Madden.

De verliezen zorgden ervoor dat techbeurs Nasdaq een officiële correctie doormaakte van meer dan tien procent ten opzichte van de recente piek, slechts drie sessies geleden. Niet eerder daalde de Nasdaq-index zo hard in zo'n korte tijd. Maar voor vanmiddag duiden de futures op een iets hogere opening voor de Amerikaanse beurzen.

De vraag is of de grote aandelenindices wel kunnen blijven stijgen zonder de hulp van de technologiereuzen, zei Clifton Hill van Acadian Asset Management.

Hij is ook benieuwd of het geld dat uit de technologiesector wegvlucht, zijn weg zal vinden naar "waarde-aandelen en andere bedrijven die het niet zo goed hebben gedaan". Ook kijkt hij naar de 'Nasdaq whale' - het Japanse bedrijf Softbank dat volgens een verhaal van de Financial Times de rally in de techsector aanzwengelde door afgelopen maanden voor miljarden aan opties in te slaan.

Madden wees verder nog op de oplaaiende spanningen tussen China en de VS. "We gaan Amerika de industriële supermacht van de wereld maken en eens en voor altijd de afhankelijkheid van China beëindigen, of dat nou is door ontkoppeling of door middel van zware importheffingen zoals ik al heb gedaan", zei president Donald Trump tijdens een recente persconferentie.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag over de brede linie lager. SoftBank in Japan leverde 4,3 procent in en een sterkere yen zorgde opnieuw voor een druk op Japanse aandelen.

De olieprijs is dinsdag hard gedaald vanwege zorgen over het mondiale economische herstel en de terugval van de aandelenmarkten. Een oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot 7,6 procent lager op 36,76 dollar op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel koerste de olieprijs nog eens 0,3 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1778. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1780 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,1795 op de borden.

De recente stijging van de euro voert de druk op bij de Europese Centrale Bank om meer inzicht te geven in maatregelen om de lage inflatie tegen te gaan, aldus analisten van MUFG Bank in aanloop naar een beleidsvergadering van de centrale bank.

"De scherpe waardestijging van de euro in de afgelopen maanden heeft in toenemende mate gezorgd voor desinflatie in de eurozone in een tijd dat de kerninflatie naar een dieptepunt ging van 0,4 procent in augustus", aldus Lee Hardman van MUFG.

Desondanks wordt niet verwacht dat de ECB donderdag wijzigingen aanbrengt in haar beleid, ondanks de zwakkere inflatie-vooruitzichten, zo voorziet Hardman. De markt zal zich volgens hem vooral richten op de woorden van voorzitter Christine Lagarde in de hoop dat zij de eurosterkte wat kan inperken. "Mogelijk door expliciet te zeggen dat valuta als neerwaarts risico wordt gezien", aldus Hardman.

Bedrijfsnieuws

Galapagos houdt vertrouwen in filgotinib ondanks de opgelopen vertraging in de Verenigde Staten die leidde tot een flinke waardedaling van het aandeel. Dit bleek dinsdag uit een bijpraatsessie met het management van het Belgisch-Nederlandse bedrijf. Ondanks de ontstane onzekerheid rond filgotinib, blijft partner Gilead achter de samenwerking met Galapagos staan. En een vervroegde overname is niet aan de orde, aldus Galapagos.

Wolters Kluwer heeft zijn product ComplyTrack verkocht aan symplr, een aanbieder van cloudsoftware voor ziekenhuizen.

Slotstanden Wall Street

De S&P500 index sloot dinsdag 2,8 procent lager op 3.331,84 punten. Technologie-aandelen gingen opnieuw voorop in de dalingen. Techbeurs Nasdaq verloor 4,1 procent en sloot op 10.848 punten. De Dow Jones index daalde 2,2 procent tot 27.501 punten.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium