beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Altice uitblinker op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs schommelt vrijdag tussen lichte winsten en verliezen. De AEX noteerde kort na de klok van 11 uur onveranderd op 550,46 punten.

Beleggers zagen Wall Street donderdagavond nog flink dalen, maar inmiddels wijzen de futures op een groene opening in de VS.

Al met al is het een saaie beursdag, vindt handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO. En dat was eigenlijk al de hele week zo.

Er werd vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag, maar dat leverde volgens Bonsee uiteindelijk weinig spektakel op.

De handelsweek lijkt dan ook als een nachtkaarsje uit te gaan, met alleen vanmiddag nog Amerikaanse inflatiecijfers op de agenda, aldus Bonsee. Maar, zo waarschuwde de handelaar, nieuws over het coronavirus, de handelsrelatie tussen China en de VS en Brexit kan altijd nog zorgen dat de vlam in de pan slaat.

Donderdagavond bleek dat de Europese Unie wil dat het Verenigd Koninkrijk nog voor het einde van de maand een omstreden wetsvoorstel van premier Boris Johnson schrapt. Anders volgen mogelijk juridische stappen en loopt het overleg over een post-Brexit handelsdeal waarschijnlijk spaak zonder akkoord.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1865. Olie werd 0,2 procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX was Galapagos de koploper met een koerswinst van 6,3 procent. Het biotechbedrijf zette in zijn studie naar een medicijn tegen systemische sclerose een volgende stap. Ziritaxestat werd tijdens een studie over het algemeen goed verdragen en er werd volgens Galapagos een significant resultaat voor het primaire eindpunt gehaald. KBC Securities gaf een koopadvies af met een koersdoel van 144,00 euro.

ASMI steeg 1,4 procent en ASML 0,8 procent. Daar stonden verliezen van 2,0 procent voor ArcelorMittal en 1,9 procent voor ABN AMRO tegenover.

In de AMX spoot de koers van Altice 24,5 procent omhoog. Oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi wil Altice van de beurs halen en is bereid hiervoor 4,11 euro per aandeel neer te tellen. Hoewel dit bod een premie geeft van bijna 24 procent ten opzichte van de slotkoers op donderdag, spreekt analist Albert Jellema van Deaandeelhouder toch van een wrange smaak. Medio augustus stond het aandeel ook op deze koers en voor uitbreken van de coronacrisis was dit zelfs bijna 7 euro. Aangezien Drahi al zo een groot belang in Altice heeft, rekent Bonsee van ABN AMRO niet op een alternatieve bieder. 

Arcadis werd 1,5 procent duurder, maar SBM Offshore daalde 1,3 procent.

In de AScX was TomTom de grootste stijger met een koerswinst van 2,0 procent. ICT steeg 1,5 procent. Accell, dat na enkele koopadviezen in de afgelopen weken al flink steeg, leverde vrijdag 0,8 procent in.

Het lokaal genoteerde Alumexx won 7,2 procent, terwijl DGB juist 4,5 procent daalde.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News