beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Altice en Galapagos uitblinkers op groene beurs

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag op een rustige handels met winst gesloten, waarbij Galapagos en vooral Altice de smaakmakers waren.
 
De AEX index steeg 0,3 procent tot 552,01 punten, terwijl de AMX een winst van 1,7 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,3 procent.

De Amsterdamse beurs bleef vrijdag dicht bij huis, nadat de Nasdaq en de S&P 500 donderdag voor het eerst sinds maart voor de vierde keer in vijf handelsdagen lager sloten.

Rein Schutte van Noesis Capital Management sprak van een weinig enerverende dag, waarbij de AEX nauwelijks van zijn plaats kwam en de volumes laag waren. "Het enige wat de markt echt in beweging lijkt te kunnen zetten, is de Nasdaq. Hoewel de techzware index momenteel hoger staat, kan dit zo maar weer omslaan", aldus Schutte. 

Vooruitblikkend naar de komende handelsweek wordt door analisten van ING met name uitgekeken naar het rentebesluit van eerst de Federal Reserve en vervolgens de Bank of England. De Bank of England zal waarschijnlijk voorzichtiger zijn met prognoses gezien de hoog oplopende Brexit-spanningen. Daarnaast wordt uitgekeken naar Britse banen- en inflatiecijfers en de industriële productie in de eurozone, wat een beter beeld zal schetsen van de mate waarin het economische herstel tot stilstand is gekomen.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland in augustus op jaarbasis een pas op de plaats maakten. In Spanje daalden de prijzen met een half procent.

De Britse economie is in juli op maandbasis gegroeid met 6,6 procent, terwijl de Britse industrie op maandbasis met 5,2 procent steeg. Ten opzichte van februari, een maand voorafgaand aan de coronacrisis, lag de productie nog altijd 7,0 procent lager.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwamen ook uit de Verenigde Staten de consumentenprijzen. In augustus steeg het prijspeil met 0,4 procent, terwijl de markt rekende op een plus van 0,3 procent. De kerninflatie bedroeg bedroeg eveneens 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1830. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1812 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1813 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,2 procent hoger.

Stijgers en dalers
 
In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 7,0 procent. Het biotechbedrijf zette in zijn studie naar een medicijn tegen systemische sclerose een volgende stap. Ziritaxestat werd tijdens een studie over het algemeen goed verdragen en er werd volgens Galapagos een significant resultaat voor het primaire eindpunt gehaald. KBC Securities gaf een koopadvies af met een koersdoel van 144,00 euro.

Ahold Delhaize was een goede tweede met een winst van 1,9 procent. ASMI steeg 1,3 procent en ASML 0,8 procent.

ABN AMRO was met een verlies van 2,5 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen. Unibail-Rodamco-Westfield daalde 1,8 procent en Royal Dutch Shell verloor 0,9 procent.

In de AMX spoot de koers van Altice 24,4 procent omhoog. Oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi wil Altice van de beurs halen en is bereid hiervoor 4,11 euro per aandeel neer te tellen. Hoewel dit bod een premie geeft van bijna 24 procent ten opzichte van de slotkoers op donderdag, spreekt analist Albert Jellema van Deaandeelhouder toch van een wrange smaak. Medio augustus stond het aandeel ook op deze koers en voor uitbreken van de coronacrisis was dit zelfs bijna 7 euro. Aangezien Drahi al zo een groot belang in Altice heeft, rekent Bonsee van ABN AMRO niet op een alternatieve bieder. Ook Bank of America verwacht niet dat er meer in het vat zit, ondanks dat het bod van 4,11 euro per aandeel weinig genereus is.

Fagron won 2,9 procent, PostNL steeg 1,9 procent en Corbion noteerde 1,8 procent hoger.

In de AScX ging ForFarmers aan kop met een winst van 3,9 procent. TomTom steeg 1,4 procent en VastNed won 0,2 procent. Alfen verloor 2,0 procent en Kendrion daalde 1,5 procent.

Accell, dat na enkele koopadviezen in de afgelopen weken al flink steeg, herstelde van eerdere verliezen en sloot uiteindelijk vlak.

Het lokaal genoteerde Alumexx won 6,2 procent, terwijl DGB juist 6,0 procent daalde.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 3.348,24 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium