beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX wacht fors lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting in het rood van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een verlies van 1,4 procent. 

De AEX koerste woensdag nog 0,9 procent hoger op 545,65 punten, maar de individuele koersuitslagen waren erg verdeeld. Technologiebedrijven en uitgevers zaten flink in de lift, terwijl financiële waarden onder druk bleven staan in de nasleep van het uitlekken van de FinCen-meldingen van verdachte transacties.

Op Wall Street opende woensdagmiddag de S&P 500 nog vrij vlak, maar gedurende de handelsdag zakte de index van de ongeveer 500 grootste Amerikaanse ondernemingen steeds verder weg door onder meer oplopende verliezen bij tech-aandelen. Bij de slotzoemer stond uiteindelijk een verlies van 2,4 procent op de borden. 

Met name corona-gerelateerd nieuws leidde tot vertwijfeling onder Amerikaanse beleggers. Het aantal infecties in de Verenigde Staten blijft aanhoudend hoog, terwijl Europa worstelt met de aanpak van een nieuwe golf van het coronavirus. Zo maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdagavond bekend dat vanaf vrijdag voor een periode van 2 weken weer een “complete lockdown” van kracht zal zijn. 

In Frankrijk besloot de regering woensdag dat de teugels in hoofdstad Parijs flink worden aangetrokken. Vanaf volgende week zijn bijeenkomsten met meer dan 10 personen niet meer toegestaan, fitnessclubs moeten de deuren sluiten en bars moeten vanaf 22.00 uur dicht zijn. In onder meer de zuidelijke stad Marseille moeten zelfs alle cafés en restaurants dicht.

"Markten veranderen hun manier van denken heel snel", zei marktanaliste Nadège Dufossé van Candriam. "Het is onwaarschijnlijk dat de aandelenmarkten hun meedogenloze opmars zullen hervatten, maar ze zullen ook niet scherp dalen, vanwege de voortdurende steun van de Federal Reserve aan de economie", zei ze, eraan toevoegend dat de markt waarschijnlijk niet zal terugvallen naar de dieptepunten van maart.

Op het vlak van Amerikaanse overheidsinvesteringen probeerde Fed-voorzitter Jerome Powell woensdag het Congress ervan te overtuigen dat verdere fiscale stimulering noodzakelijk is om het economische herstel te ondersteunen.

"We komen van ver, en dat is geweldig. Maar er is nog een lange weg te gaan. Dus ik zou zeggen dat we er allemaal bij moeten blijven. Het herstel zal sneller verlopen als er zowel steun van het Congres als van de Fed komt", zei Powell.

Maar verschillen van inzicht over de omvang van een nieuw stimuleringspakket hebben juist tot een patstelling geleid tussen Democraten en Republikeinen in het Congress. Ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november werpen al hun schaduw vooruit, waardoor de onderhandelingen worden bemoeilijkt. 

In Azië noteren de hoofdindices vanochtend eensgezind in het rood. Tokio en Sydney geven ruim 1 procent prijs, terwijl de Hang Seng index in Hong Kong 2,0 procent lager noteert. De beurs in Zuid-Korea is een negatieve uitschieter met een verlies van 2,5  procent, na berichtgeving over oplopende spanningen met buurland Noord-Korea. 

De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,3 procent hoger op 39,93 dollar. In de Aziatische handel vanochtend daalt de future evenwel met iets meer dan 1 procent. 

De euro zet daarnaast zijn opmars ten opzichte van de dollar voort. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,1655. Begin deze week stond er nog een stand van 1,1873 op de borden.

Ook vandaag houdt het Congress een periodieke hoorzitting over de coronasteun van de Fed. Daarnaast staan onder meer de nieuwe Amerikaanse woningverkopen in augustus geagendeerd. 

Bedrijfsnieuws

Galapagos ligt op schema op later dit jaar goedkeuring te krijgen voor filgotinib bij reumatoïde artritis in de Europese Unie en Japan en de aanvragen voor toepassing bij colitis ulcerosa zullen vlot daarna worden ingediend. Dit stelde analist Peter Welford van Jefferies donderdag na een presentatie van het biotechbedrijf op een online congres. Aanleiding om het Houden advies aan te passen zag de analist evenwel niet.

IMCD ontving een opdracht van FrieslandCampina Ingredients om de distributie te verzorgen van producten in de Adult Nutrition-portefeuille in Indonesië. Financiele details werden niet vermeld.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde woensdag 2,4 procent tot 3.236,93 punten, de Dow Jones index verloor 1,9 procent op 26.763,13 punten en de Nasdaq sloot 3,0 procent lager op 10.632,99 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium