beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Picnic verlegt zijn grenzen in Europa - media

(ABM FN-Dow Jones) Picnic wil uitbreiden naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en gaat daartoe een samenwerking aan met de Duitse supermarktketen Edeka en neemt daarmee afscheid van inkooporganisatie Superunie. Dit schreef Het Financieele Dagblad vrijdag in aanloop naar een interview met Picnic-oprichter Joris Beckers dat aanstaande zaterdag in de krant wordt afgedrukt.

Picnic is al actief in Nederland en Duitsland en volgens Beckers met succes. Hij zegt niet te weten waarom naast Frankrijk en het VK Picnic niet ook in Spanje en Polen actief zou kunnen zijn.

Een indicatie dat het bedrijf in Europa verder wil, betreft volgens het FD de voedingsinformatie op nieuwe producten, die daarop ook in het Engels en Frans staat afgedrukt. Volgens de oprichters is dat niet voor niets.

Om verder te groeien verruilt Picnic nu zijn inkooporganisatie Superunie, waar ketens als Dirk en Boni lid van zijn, in voor een eigen inkooporganisatie met Edeka. Die samenwerking is Everest gedoopt, aldus het FD.

Door de samenwerking met Picnic krijgt Edeka een betere onderhandelingspositie tegenover grote merken, aldus topman Marcus Moser van de Duitse supermarktketen in de krant. De twee bedrijven gaan samen producten inkopen en huismerken maken.

De banden tussen Picnic en Edeka waren volgens de krant al nauw. De Duitsers hebben een belang van 35 procent in Picnic Duitsland. Plannen om het snelgroeiende Nederlandse technologiebedrijf volledig in te lijven heeft Moser niet.

Edeka is een coöperatie, eigendom van 3.700 zelfstandige ondernemers die samen ruim 11.200 winkels in Duitsland bezitten. Het concern draaide vorig jaar een omzet van 55,7 miljard euro. Daarmee is het iets kleiner dan Ahold Delhaize. 

Een groep vermogende families, onder wie de familie Fentener van Vlissingen en Kruidvat-oprichters De Rijcke, hebben samen 300 miljoen euro in de onlinesupermarkt gestoken. Of het bedrijf bij verdere expansie nieuw kapitaal moet ophalen, hangt af van hoe snel Picnic gaat uitbreiden, aldus het FD.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News