beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag lager gesloten. De S&P 500 sloot 1,6 procent lager op een slot van 3.426,92 punten en de Dow Jones index daalde 1,4 procent op 28.195,42 punten. De Nasdaq eindigde 1,7 procent in het rood op 11.478,88 punten.

Hoewel beleggers geaccepteerd lijken te hebben dat er voor de Amerikaanse verkiezingen op 3 november geen nieuwe stimuleringsdeal komt, wordt al het nieuws vanaf Capitol Hill nauwlettend in de gaten gehouden.

De Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, kwam zondag met een deadline van 48 uur om een deal te sluiten. Anders worden de onderhandelingen vermoedelijk in de ijskast gezet.

Chief Investment Officer Lisa Shalett van Morgan Stanley Wealth Management wees op diverse experts die de kans op een stimuleringsdeal voor januari op minder dan 20 procent inschatten.

"De omvang van een stimuleringspakket hangt mogelijk af van de uitkomst van de Senaatsraces", aldus Shalett.

Het snel groeiende aantal coronabesmettingen in de VS zet volgens vermogensbeheerder Chris Larkin van E*Trade Financial extra druk op de gesprekken en de noodzaak van nieuwe stimulus voor de Amerikaanse economie. 

Verder was maandag qua kwartaalcijfers vrij rustig maar belooft het later in de week een stuk drukker te worden. Volgens Larkin zullen de bedrijfsresultaten een duidelijker beeld geven over hoe de economie in de VS stand houdt tijdens de pandemie.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers in oktober is gestegen tot een nieuw recordniveau van 85.

De euro/dollar noteerde op 1,1771. De olieprijs is maandag licht gedaald ondanks de belofte van OPEC+ om te doen wat nodig is om de markt weer in balans te brengen. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,1 procent goedkoper op 40,83 dollar. 

De Saoedische olieminister Abdulaziz bin Salman gaf maandag tijdens een virtuele bijeenkomst van het technisch comité van OPEC+  aan dat de OPEC en zijn bondgenoten "flexibel" genoeg zijn om zich aan te passen aan de veranderingen in de oliemarkt. 

Hij erkende dat er nog altijd landen zijn die zich beter moeten houden aan het naleven van de productieafspraken en het compenseren voor een eerdere overproductie. Het technisch comité van OPEC+ adviseert de groep richting de halfjaarlijkse bijeenkomst op 30 november en 1 december.

Bedrijfsnieuws

ConocoPhillips daalde 3,2 procent nadat bekend werd dat het zijn rivaal Concho Resources wil overnemen voor 9,7 miljard dollar. Er wordt veel gesproken over fusies in de energiesector. Concho daalde 2,7 procent.

Boeing daalde 0,1 procent. American Airlines gaat in december weer vliegen met de 737 MAX, als dat mag van toezichthouders. Het toestel van Boeing staat na twee ongelukken door technische mankementen al lange tijd aan de grond. Vorige week gaf de Europese toezichthouder op de luchtvaart al groen licht.
 
Autofabrikanten hebben een nieuwe uitdaging in hun race om meer elektrische auto's te verkopen: brandende batterijen zorgen ervoor dat auto's moeten worden teruggeroepen. Meer dan 77.000 Chevy Bolts van General Motors zouden met dit probleem kampen. Het aandeel van GM daalde 0,3 procent.

Halliburton ging maandag 0,7 procent lager, nadat de dienstverlener aan de olie industrie een meevallend kwartaalresultaat rapporteerde bij een licht tegenvallende omzet.

Intel is dicht bij de verkoop van zijn divisie voor geheugenchips aan het Zuid-Koreaanse SK Hynix. Dit meldde de Wall Street Journal maandagavond op basis van ingewijden. SK Hynix betaalt naar verluidt circa 10 miljard dollar, aldus de zakenkrant. Intel sloot 0,8 procent hoger.

IBM en PPG Industries komen maandag na de slotbel op Wall Street met cijfers en sloten in aanloop respectievelijk 0,3 procent lager en 1,9 procent lager.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium