beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Vlakke opening Damrak voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,6 procent lager op 564,00 punten.

Optimisme over de vooruitgang van de gesprekken over een steunpakket in Washington doet de Europese beurzen woensdag vermoedelijk goed, al zullen de winsten beperkt zijn. Beleggers blijven de kans afwegen of het Congres spoedig groen licht zal geven voor nieuwe steunmaatregelen.

De Amerikaanse futures en Aziatische beurzen koersten evenwel hoger, nadat er vooruitgang werd geboekt in de gesprekken tussen het Witte Huis en Democratische onderhandelaars. Beide partijen kondigden aan nieuwe stappen te willen zetten om een deal te sluiten, ondanks dat het vooruitzicht op een steunpakket van grofweg 2 biljoen dollar op weerstand stuit bij de Republikeinen in de Senaat.

Voorzitter Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden hoopte het Witte Huis er dinsdag van te overtuigen dat er zoveel economische problemen zijn, dat er wel een steunpakket moet komen voor de verkiezingen op 3 november. Na de gesprekken op dinsdag lieten beide partijen enkel weten dat deze zullen worden voortgezet, maar konden niet garanderen dat er daadwerkelijk een deal komt voor de verkiezingen.

Er zijn nog terreinen waar aan gewerkt moet worden om een compromis te bereiken tussen de Democraten in het Huis van Afgevaardigden en de Republikeinse regering van Donald Trump, zei Pelosi, maar ze is tevreden met de nieuwe opstelling van de regering over testen en opsporen van het coronavirus.

Ook als er een akkoord komt, kunnen de Republikeinen in de Senaat nog dwars gaan liggen. Diverse prominente Republikeinen hebben gezegd dat een stimuleringsplan van 1,8 biljoen dollar of meer te gortig is. De Democraten die de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden zetten in op 2,2 biljoen dollar. Trump zei dinsdag dat hij een bedrag zou kunnen accepteren "dat zelfs nog groter is dan van de Democraten."

"De verschillen tussen beide kanten worden steeds kleiner over de omvang van het steunpakket", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Er is evenwel nog steeds veel onenigheid over lokale steun op staatsniveau en over de aansprakelijkheidsbescherming voor bedrijven", aldus Hewson. "DIt suggereert dat het optimisme op Wall Street dinsdagavond over het raamwerk voor een deal ietwat misplaatst was, nadat Pelosi en minister van Financiën Steven Mnuchin opnieuw overeenkwamen om de gesprekken later voort te zetten. Dit, terwijl Pelosi een harde deadline gesteld had, maar die blijkt dus niet zo concreet", aldus Hewson.

De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, herstellend van eerdere verliezen kort voor de expiratie van het novembercontract in New York. Een november-future voor een vat ruwe olie sloot 1,5 procent hoger op 41,46 dollar op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen 0,8 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1846. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1825 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1826 op de borden.

Op macro-economisch vlak kijken beleggers vandaag vooral uit naar het Beige Book van de Federal Reserve en de wekelijkse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal de winstgevendheid weten op te voeren, ondanks dat de omzet daalde. Ook gaat het bedrijf voor 300 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en keert het een interimdividend uit van 0,43 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 0,41 euro.

Goldman Sachs heeft woensdag het advies voor Galapagos verlaagd van Neutraal naar Verkopen, terwijl het koersdoel werd verlaagd van 108,00 naar 87,00 euro. In de VS voorzien de analisten een flinke vertraging nadat de FDA afgelopen zomer meer informatie opvroeg. Daarmee raakt filgotinib flink achter op concurrent AbbVie met Rinvoq. Daarnaast rekent Goldman nog op omzetbijdragen uit 5 indicaties, waar het eerder rekende op 10. Tot slot spraken de analisten ook van een "zwakkere marktpenetratie".

Randstad heeft in het derde kwartaal duidelijk beter gepresteerd dan voorzien en zag in de eerste volume-indicaties in oktober een positieve dynamiek. Randstad leidde woensdag uit de ontwikkeling van de volumes in het eerste deel van oktober een positieve dynamiek af.

Adyen heeft in Alexander Matthey zijn nieuwe Chief Technology Officer gevonden.

WDP is goed op koers om in 2020 aan de bovenkant van de zelf afgegeven outlook uit te komen. In de afgelopen negen maanden behaalde WDP een EPRA-winst van 131,2 miljoen euro, of 0,67 euro per aandeel, een plus van 8 procent. Voor heel dit jaar verwacht WDP uit te zullen komen op 1,00 euro per aandeel. Dat is aan de bovenkant van de eerder afgegeven outlook van 0,95 tot 1,00 euro per aandeel. Daarbij bevestigde WDP dat het dit jaar een dividend zal uitkeren van 0,80 euro per aandeel, eveneens een stijging van 8 procent.

Pharming heeft van de Europese Commissie een weesgeneesmiddelenstatus voor leniolisib ontvangen.

In de trading update dinsdag meldde Nedap dat de omzet in het derde kwartaal 5 procent lager lag dan in dezelfde periode in 2019 maar dat er ten opzichte van het tweede kwartaal wel sprake was van een verbetering. Nedap is verder van plan om een eenmalig interim-dividend uit te keren van 2,25 euro per aandeel.

Marel heeft in het derde kwartaal een hogere marge behaald op een lagere omzet, dankzij sterke resultaten bij de pluimveetak, terwijl de orders relatief stabiel bleven. Marel houdt vast aan zijn groeidoelen voor de middellange termijn, met een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent tussen 2017 en 2026. Ook de doelstelling van een brutowinst van 40 procent op de middellange termijn blijft staan.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg dinsdag 0,6 procent tot 3.447,20 punten en de Dow Jones index sloot 0,5 procent hoger op 28.464 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,5 procent omhoog.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium