beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX start drukke handelsweek vermoedelijk in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting lager van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van 1,0 procent. 

Afgelopen week koerste de AEX op weekbasis al 2,4 procent lager naar 554,34 punten.

Beleggers stelden zich afgelopen week terughoudend op nadat ze geconfronteerd werden met een scherpe stijging van het aantal coronabesmettingen in vooral Westerse landen. De onderhandelingen in Amerika over een nieuw steunpakket leverden ondertussen niets op en de Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden volgende week al plaats.

De democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi meldde dit weekend nog wel dat het Congres mogelijk deze week, en dus vòòr de presidentsverkiezingen, zijn fiat kan geven aan een steunpakket, maar beleggers lijken er geen vertrouwen meer in te hebben.

"Er zijn heel weinig prikkels aan beide kanten [zowel Republikeinen als Democraten] om nog een deal te sluiten", zei vermogensbeheerder Joseph Shaposhnik van TCW. "De markt heeft zich er al bij neergelegd, en dat geldt ook voor de verkiezingsuitslag, en beleggers kijken nu 6 maanden vooruit en stellen zich de vraag of het dagelijkse leven dan weer is genormaliseerd, en of er een vaccin is", voegde hij toe.  

Onder meer in Amerika en Frankrijk werden dit weekend een recordaantal coronabesmettingen geregistreerd en de teugels worden dan ook steeds strakker aangehaald. Zo gaat Spanje, dat meer dan 1 miljoen besmettingen heeft, de heropleving van het virus indammen door als onderdeel van een nieuwe noodtoestand tot en met 9 mei volgend jaar een avondklok in te stellen. 

In de Aziatische handel vanochtend reageren de olieprijzen met een daling van ruim 2 procent op de snelle stijging van het aantal besmettingen, hetgeen een negatieve impact zal hebben op de mobiliteit en dus op de vraag naar olie.

Beleggers zullen donderdag vanwege de coronacrisis met extra belangstelling kijken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De ECB zal vermoedelijk niet tornen aan de rente, die al rond het nulpunt ligt, maar de toonzetting van president Christine Lagarde, en dan met name het mogelijk in het vooruitzicht stellen van meer stimuleringsmaatregelen en een oproep daartoe richting de regeringen van lidstaten, zal van invloed kunnen zijn op het sentiment.

Daarnaast krijgen de markten deze week een stroom aan bedrijfscijfers te verwerken. Op Beursplein 5 rapporteren later deze week veel hoofdfondsen, waaronder Royal Dutch Shell en Heineken, terwijl op Wall Street donderdag nabeurs de techgiganten Apple, Facebook, Alphabet en Amazon tegelijkertijd met cijfers doorkomen. 

In Azië, dat de coronapandemie wel achter zich lijkt te hebben gelaten, nemen beleggers vanochtend gas terug. Alle hoofdbeurzen noteren lager, maar alleen de Shanghai Composite verliest meer dan 1 procent. Hong Kong houdt de deuren gesloten vanwege een feestdag. 

Op Wall Street sloot de hoofdgraadmeter S&P 500 vrijdagavond na een weinig enerverend handelsverloop 0,3 procent in het groen. Nu de verkiezingen naderen zullen beleggers minder risico willen nemen, meent strateeg Eleanor Creagh van Saxo Bank. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1834.

Vandaag is op het bedrijfsvlak nog sprake van een stilte voor de storm, terwijl op het macro-economische vlak beleggers oog hebben voor onder meer de vrijgave van de Duitse Ifo-index en de Amerikaanse nieuwe woningverkopen.

Bedrijfsnieuws

Stemadviesbureau Proxinvest adviseert beleggers Unibail-Rodamco-Westfield om voor een voorgestelde claimemissie van 3,5 miljard euro te stemmen.

Vopak rondde zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro af,

Kiadis Pharma zal volgende maand een poster presenteren op de virtuele conferentie van de Society for Immunotherapy of Cancer.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor Nedap van 34,00 naar 47,00 euro. Het advies blijft Houden.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index daalde vrijdag 0,1 procent op 28.335,57 punten. De S&P 500 sloot 0,3 procent in het groen op 3.465,39 punten en de Nasdaq eindigde 0,4 procent in de plus op een slot van 11.548,28 punten. Op weekbasis leverden de drie indexen in.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium