beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Licht hogere start AEX voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting nipt hoger van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent. 

Maandag startte de AEX de handelsweek nog met een verlies van 1,5 procent op 545,95 punten, nadat in Europa en Amerika een record aantal nieuwe coronabesmettingen werden geregistreerd. 

"De coronacrisis ebde langzaam weg, maar speelt inmiddels weer een hoofdrol op de aandelenmarkten”, merkte marktanalist David Madden van CMC Market op over het beurssentiment.

Economisch schadelijke maatregelen om de pandemie te bedwingen in combinatie met het vooralsnog uitblijven van een nieuw Amerikaans steunpakket en het vooruitzicht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgende week, deden ook beleggers op Wall Street op de rem trappen. 

Hoofdgraadmeter S&P 500 gaf maandag in New York 1,9 procent prijs, nadat er eerder op de handelsdag nog een verlies van bijna 3 procent op de borden stond.

"Het grootste risico voor de aandelenmarkten lijkt momenteel een betwistte verkiezingsuitslag te zijn", zei analist Brian Price van Commonwealth Financial Network. " Volgens Price halen beleggers momenteel wat geld van tafel en dekken zij een deel van hun posities in. Bij een overtuigende verkiezingsuitslag zullen deze posities dan ook wel weer teruggedraaid moeten worden, hetgeen volgende week een rally in kan luiden.

Ook olie moest maandag een flinke stap terug doen door aangekondigde lockdownmaatregelen die de mobiliteit aantasten. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 3,2 procent goedkoper op 38,56 dollar, het laagste niveau in drie weken. Vanochtend in de Aziatische handel herstelde de future met 0,7 procent. 

In Azië noteren de hoofdbeurzen vanochtend overwegend lager, maar de uitslagen zijn erg verdeeld. Tokio en Shanghai koersen vlak, terwijl de beurs in Sydney 1,7 procent prijs geeft. Bankgigant HSBC klom 4 procent in Hongkong na meevallende kwartaalcijfers. 

De euro stijgt daarnaast vanochtend met 0,2 procent licht in waarde ten opzichte van de dollar. Het muntpaar noteert vanochtend op 1,1835.

Beleggers hebben vanmiddag onder meer oog voor de cijfers van de farmaceuten Merck, Pfizer en Eli Lilly. Nabeurs op Wall Street komt Microsoft door met cijfers. Donderdag nabeurs is de beurt aan de andere techgiganten, Apple, Facebook, Alphabet en Amazon. 

Op macro-economisch vlak hebben hebben beleggers vandaag oog voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen, de Case Shliller huizenprijzenindex en de Amerikaanse orders voor duurzame goederen in september. 

Bedrijfsnieuws

In de afgelopen negen maanden tot en met september daalde de autonome omzet van Aalberts op jaarbasis met 9,4 procent, maar het orderboek steeg met 4,4 procent. De nettoschulden liepen met 16 procent terug. 

Het Britse SSE Enterprise sloot een driejarige raamwerkovereenkomst met Alfen. Hoeveel er met dit contract is gemoeid, werd niet gemeld. Alfen zal SSE voorzien van "slimme, betrouwbare laadpalen" voor elektrische voertuigen die kunnen worden ingezet voor klanten van SSE Enterprise.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index verloor maandag 1,9 procent op 3.400,97 punten, terwijl de Dow Jones index zelfs 2,3 procent lager sloot op 27.685,38 punten. Techbeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 11.358,94 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News