beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Cashburn Galapagos omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De cashburn van Galapagos is in het derde kwartaal van 2020 toegenomen waardoor de kaspositie is gedaald. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdagavond.

"We hebben een turbulent derde kwartaal afgesloten met een goedgekeurd eerste geneesmiddel in Europa en Japan, maar ook met een CRL in de VS. Terwijl we samenwerken met Gilead om de CRL adequaat op te volgen, staan we klaar voor de commerciële lancering in onze co-promotielanden in Europa. We blijven werken aan onze klinische programma’s in onze pijplijn, terwijl we onze strategie volgen om een portfolio van medicijnen met nieuwe mechanismen in ontstekingsziekten en fibrose te ontwikkelen", zei CEO Onno van de Stolpe in een toelichting.

Het derde kwartaal was er inderdaad één met pieken en dalen voor het biotechconcern. In augustus werd bekend dat de marktaanvraag voor ontstekingsremmer filgotinib in de Verenigde Staten nog niet wordt goedgekeurd als behandeling tegen reuma omdat toezichthouder FDA meer informatie wil over met name de veiligheid van de 200 milligram dosis. Het nieuws veroorzaakte een forse koersval voor het aandeel.

Daar stond tegenover dat toezichthouders in Europa en Japan in september wel akkoord gingen met de marktaanvraag. Europa gaat nu ook beoordelen of Galapagos een vergunning krijgt voor filgotinib als behandeling tegen darmziekte colitis ulcerosa.

De kaspositie stond ultimo september op ruim 5,3 miljard euro versus 5,6 miljard euro eind juni.

De omzet daalde in de verslagperiode op jaarbasis van 752,5 miljoen tot 368,6 miljoen euro.

Operationeel was in het derde kwartaal sprake van een verlies van 163,2 miljoen euro en onder de streep resteerde een verlies van 247,6 miljoen euro, versus een winst van 265,3 miljoen euro een jaar eerder.

De kosten voor onderzoek en ontwikkeling stegen naar ruim 398 miljoen euro, vergeleken met circa 266 miljoen euro na de eerste zes maanden van 2020 en 298 miljoen euro een jaar eerder. 

"Deze geplande toename was hoofdzakelijk toe te schrijven aan een toename in kosten van uitbestede contracten voornamelijk in het kader van ons filgotinib-programma, ons Toledo-programma en andere klinische programma’s", aldus Galapagos.

Cashburn

Galapagos rekent voor 2020 nu op een cashburn van 490 miljoen tot 520 miljoen euro waar aan het eind van de eerste jaarhelft nog een cashburn van 400 miljoen tot 430 miljoen euro werd voorspeld.

Verder voert samenwerkingspartner Gilead rechtstreeks overleg met de FDA over de vergunningsaanvraag van filgotinib in de VS en verwacht Galapagos meer duidelijkheid in de komende maanden. De belangrijkste resultaten van de MANTA- en MANTA-RAy-veiligheidsstudies worden in de eerste helft van 2021 verwacht.

In het lopende vierde kwartaal denkt Galapagos verder de topline resultaten van de PINTA Fase-2 studie met GLPG1205 in longfibrose te presenteren. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Galapagos