beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Galapagos start exclusieve samenwerking met OncoArendi Therapeutics

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft een exclusieve samenwerkings- en licentieovereenkomst gesloten met het Poolse OncoArendi Therapeutics voor de wereldwijde ontwikkeling en de commercialisatierechten van OncoArendi’s OATD-01. Dit meldde Galapagos donderdagavond.

OATD-01 is een zogeheten chitotriosidase/acidic mammalian chitinase  remmer voor de behandeling van idiopathische longfibrose (IPF) en andere ziekten met een fibrotische component.

"OATD-01 heeft overtuigende resultaten laten zien en een gunstig profiel in dierproeven bij verwachte therapeutische dosissen. De fase 1 studies met gezonde vrijwilligers werden succesvol afgerond. Galapagos gaat OATD-01 testen in een fase 2 klinische studie voor de behandeling van IPF en mogelijk ook voor andere ziekten met een fibrotische component", aldus Galapagos.

In ruil voor de wereldwijde rechten op onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie ontvangt OncoArendi van Galapagos een voorafbetaling van 25 miljoen euro en komt het Poolse bedrijf in aanmerking voor ontwikkelings-, goedkeurings- en commerciële mijlpaalbetalingen voor gelicentieerde producten, voor een totale potentiële transactiewaarde van 320 miljoen euro. 

OncoArendi komt ook in aanmerking voor gestaffelde royalty's die kunnen oplopen tot lage dubbele cijfers, gebaseerd op de toekomstige netto-omzet.

Verder zal Galapagos onder de voorwaarden van de overeenkomst 2 miljoen euro aan OncoArendi betalen voor het recht om als eerste te onderhandelen over alle andere vroege programma’s in het chitinase platform. 

OncoArendi blijft verantwoordelijk voor alle onderzoeksactiviteiten tot de selectie van preklinische kandidaten, waarna Galapagos de optie kan uitoefenen om de onderhandelingen op te starten om de ontwikkelings- of commercialisatierechten te verkrijgen voor de geselecteerde moleculen. 

"Een dergelijke transactie zal onderwerp zijn van een apart pakket van betalingen", aldus Galapagos.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Galapagos