beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

KPN investeert flink in digitalisering

(ABM FN-Dow Jones) KPN is van plan de komende drie jaar conform verwachting circa 3,5 miljard euro te investeren om de digitalisering in Nederland te versnellen. Dit maakte het telecombedrijf dinsdag voorbeurs bekend bij de presentatie van de strategie update ‘Accelerate to Grow’.

"Goede verbindingen waren nog nooit zo belangrijk als nu. Niet eerder werkten zoveel mensen thuis. Nederland zit door COVID-19 in een digitale stroomversnelling en de roep om veilig, betrouwbaar en snel internet neemt toe", aldus CEO Joost Farwerck.

Tot eind 2025 verdubbelt KPN het aantal huishoudens met supersnel internet via glasvezel. Ook daarna gaat KPN door met de vernieuwing van zijn netwerk door koper te vervangen door glasvezel, zodat op termijn meer dan 80 procent van Nederland via KPN de beschikking heeft over een snelle internetverbinding.

De aangekondigde investeringen werden al door analisten verwacht. De consensus rekende gemiddeld op een toename van de investeringen van 1,1 miljard in 2020 tot 1,15 miljard in 2021 en 1,2 miljard euro in 2022. 

Analisten verwachtten ook dat KPN zou mikken op een bescheiden groei van de EBITDA en een stijging van het dividend tot 0,15 euro per aandeel. 

KPN liet dinsdag weten te mikken op een groei van het dividend in de komende jaren met 3 tot 5 procent per jaar. "KPN is in staat om alle investeringen en een groeiend dividend uit eigen opbrengsten te financieren, waarbij de gezonde financiële positie gehandhaafd blijft." Eerder dit jaar liet KPN al weten over 2020 een dividend van 13,0 cent per aandeel uit te willen keren, tegen 12,5 cent over 2019.

Ook wil het telecombedrijf de dienstverlening voor mkb-klanten verbeteren. "Als one-stop shop voor ondernemers verwacht KPN hiermee dat de omzet van het MKB-segment eind 2021 zal stabiliseren", aldus het bedrijf.

KPN heeft naar eigen zeggen een sterke positie opgebouwd in het Consumenten- en mkb-segment, zowel rechtstreeks via zijn eigen merken als via het Wholesale kanaal. Samen zijn deze goed voor circa 75 procent van de dienstenomzet en 90 procent van de EBITDA na leases. KPN verwacht per eind 2021 over deze segmenten samen omzetgroei te realiseren, onder meer door de versnelde uitrol van glasvezel.

In 2020 verwacht KPN een aangepaste EBITDA na leases van 2,320 miljoen euro. In 2021 moet die groeien om in 2023 uit te komen op ten minste 2.450 miljoen euro.

De vrije kasstroom zal volgens KPN dit jaar uitkomen op ongeveer 750 miljoen euro. In 2021 zal die hierboven liggen en in 2023 op meer dan 870 miljoen euro.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: KPN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium