beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger geëindigd. Op een slot van 607,46 punten steeg de AEX 1,0 procent.

Maandag sloot de Amsterdamse hoofdindex nog een fractie lager, nadat positief vaccinnieuws van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford al grotendeels leek ingeprijsd.

Dinsdag was de stemming tot de slotbel weer optimistisch, zag ook investment manager Simon Wiersma van ING. Hij wees op "positief vaccinnieuws, het bericht dat de transitie van Joe Biden naar het Witte Huis verder in gang is gezet en een mogelijke nominatie van voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen als nieuwe minister van Financiën."

Yellen is voorstander van meer overheidssteun om de coronacrisis te bestrijden en zal volgens macrostrateeg Jim Reid van Deutsche Bank vooral het fiscale en monetaire beleid in de VS goed met elkaar af willen stemmen.

"Dat zou het besluit van de huidige minister van financiën Steven Mnuchin om een aantal Fed-leenprogramma's niet te verlengen, spoedig terugdraaien", aldus de marktkenner.

Nieuwe stimulus is hard nodig, want het aantal coronagevallen stijgt in de VS en Europa in een alarmerend tempo en nieuwe beperkingen lijken strenger te worden dan eerder gedacht.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag een vrij rustige dag, met als opvallendste cijfer in Europa de Duitse Ifo index. Die daalde in november iets minder hard dan gedacht, tot 90,7. In Frankrijk daalde het ondernemersvertrouwen deze maand een stuk harder, tot 79.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals gemeten door onderzoeksbureau Conference Board daalde in november iets sterker dan verwacht, tot 96,1, terwijl de huizenprijzen in de VS in september op het hoogste niveau in zes jaar kwamen.

De euro/dollar noteerde richting het slot op 1,1881. Een vat West Texas Intermediate steeg ruim 4 procent tot bijna 45 dollar. De oliemarkten rekenen in toenemende mate op een verlenging van de productiedeal van OPEC+. Het kartel en zijn bondgenoten komen volgende week maandag en dinsdag bijeen.

Bedrijfsnieuws

De Amsterdamse hoofdgraadmeter werd aangevoerd door de financials. ABN AMRO steeg ruim 6 procent en koploper ING meer dan 8 procent. 

Unibail-Rodamco-Westfield en Royal Dutch Shell stegen circa 6 procent. ArcelorMittal steeg 7 procent. In oktober nam de mondiale staalproductie sterker toe, meldde de World Steel Association dinsdag.

KPN verloor 0,4 procent na een strategie-update. In de komende drie jaar gaat het telecombedrijf 3,5 miljard euro investeren, met name in digitalisering. ING vond de update tegenvallen en dan met name de verwachtingen voor de vrije kasstroom. KPN meldde dinsdag verder dat het management, waaronder de CEO en CFO, aandelen in het bedrijf hebben gekocht. het gaat om een totaal van 100.000 aandelen.

Hekkensluiter in de AEX was Adyen, met een verlies van 3 procent.

Luchtvaartaandelen waren ook dinsdag in trek, omdat een succesvol vaccin reizen weer mogelijk maakt. Air France-KLM won in Amsterdam ruim 11 procent na een plus van ruim 5 procent op maandag. Brancheorganisatie IATA waarschuwde wel voor een groter verlies voor de sector in 2020 maar rekent ook op een eerder dan verwacht herstel aan het eind van 2021.

BAM, maandag al goed voor een koerswinst van dik 21 procent, ging er dinsdag nog eens 22 procent op vooruit en was daarmee opnieuw koploper in de AMX.

Corbion was de hekkensluiter in de Midcap index, met een verlies van 4,6 procent. WDP en Fagron volgden met verliezen van rond een procent.

In de AScX leverde ICT Group dik 5 procent in na de winsten van maandag. Koploper was Wereldhave, dat een dikke 10 procent steeg. AMG won 5,7 procent.

B&S Group steeg meer dan 4 procent. Oprichter Willem Blijdorp van B&S heeft ruim 14,2 miljoen aandelen B&S overgenomen van Lebaras Belgium.

Wall Street

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden rond het slot in Amsterdam hoger, waarbij de Dow Jones index voor het eerst door de 30.000 punten grens ging.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium