beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX start vermoedelijk vlak aan handelsdag

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong onveranderd.

Woensdag koerste de AEX nog met 0,1 procent nipt lager op een slotstand van 610,94 punten. Onder meer een verzwakkende dollar woog op de koersvorming van dollargevoelige aandelen zoals Ahold Delhaize en Unilever. 

Sinds begin afgelopen maand de onzekerheid over de Amerikaanse verkiezingsuitslag grotendeels werd weggnomen en vaccinnieuws tot een opluchtingsrally leidde, verliest de dollar, vluchthaven bij uitstek in onzekere tijden, flink aan waarde. Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2122. Begin november stond er nog een stand van 1,1608 op de borden. 

Op Wall Street lieten de hoofdindices woensdag geen uitschieters zien. Wel zette hoofdgraadmeter S&P 500 met een winst van 0,2 procent een nieuwe hoogste stand ooit neer. De markt zag zich afgelopen weken flink gesteund door het optimisme dat coronavaccins het economisch herstel zullen helpen versnellen. 

De impact van Covid-19 zal zich echter nog een tijd laten voelen en Amerikaanse beleggers kijken naar de politiek voor steunmaatregelen. 

In Washington gaf onder meer de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi woensdag een verklaring af, waarin de Republikeinen worden opgeroepen om met hen samen te werken aan een nieuwe pakket aan steunmaatregelen. 

De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell verwierp woensdag nog een voorstel voor een pakket ter waarde van 908 miljard dollar. McConnel heeft herhaaldelijk gezegd dat de waarde van een nieuwe stimuleringsronde met ongeveer 500 miljard dollar een stuk lager zou moeten uitvallen.

"Ik denk dat we gelet op de politieke impasse niet meer op een stimuleringsdeal hoeven te rekenen”, merkte portefeuillemanager Joanne Feeney van Advisors Capital Management op. 

Olie en Azië

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,6 procent hoger op 45,28 dollar.

De oliemarkt was woensdag in afwachting van het besluit van de OPEC en zijn bondgenoten, ofwel OPEC+, over het al dan niet versoepelen van de bestaande beperkingen op de productie van ruwe olie volgende maand. OPEC+ stelde eerder deze week een bijeenkomst om deze productiebeperkingen te bespreken met twee dagen uit tot vandaag. 

In Azië werd vanochtend bekend dat de groei in Chinese dienstensector verder is aangetrokken. Uit cijfers van Market en Caixon bleek dat de inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 56,8 in oktober naar 57,8 in november. In Japan bleek daarnaast de krimp te zijn afgenomen.

Aziatische beleggers doen het vanochtend evenwel rustig aan. De grootste stijger is de beurs in Hongkong met ruim een half procent. Alleen de Shanghai Composite noteert nipt in het rood. 

Later vandaag worden ook in de eurozone en Amerika de inkoopmanagersindices voor de dienstensector vrijgegeven.

Bedrijfsnieuws

Er was vanochtend nog geen relevant nieuws over Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,2 procent tot 3.669,01 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 29.883,79 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 12.349,37 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium