beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Nieuwe strategie grijpt hard in bij Aegon

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe topman Lard Friese grijpt hard in om verzekeraar Aegon naar stabiele winstgevendheid te brengen, door te focussen op zes landen en bijna de helft van de inkomsten in de drie kernlanden als niet-strategisch aan te merken. Dat blijkt donderdag uit de presentatie van de nieuwe strategie van de verzekeraar.

"We nemen ingrijpende maatregelen om Aegon te transformeren, zodat onze prestaties verbeteren en waarde wordt gecreëerd voor onze klanten en aandeelhouders", aldus CEO Lard Friese van Aegon.

Friese wil het tempo erin houden. De resultaten moeten "drastisch verbeteren", en de veranderingen zullen in een stevig ritme worden doorgezet, aldus de bestuursvoorzitter. Dat bleek ook al uit de stappen die de afgelopen tijd werden gezet, zoals de verkoop van de Oost-Europese onderdelen en van de beeldbepalende kantoortoren The Pyramid van Transamerica.

De verzekeraar richt zich voortaan op drie kernmarkten Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met daarnaast de drie groeimarkten Spanje & Portugal, China en Brazilië, naast de focus op een wereldwijd opererende vermogensbeheerder.

"In kleine markten of in markten waar we een te beperkte schaal hebben of waar we een niche bedienen, zullen we ons kapitaal strikt beheren, waarbij we ernaar neigen om deze markten te verlaten", aldus Aegon.

In de drie kernmarkten zal Aegon de kapitaalintensieve, rentegevoelige portefeuilles afsluiten en als gesloten blokken beheren, voor een optimale financiële uitkomst. Deze onderdelen, die een relatief laag kapitaalrendement bieden, worden aangeduid als "financiële" en dus niet strategische bezittingen. Het kapitaal dat in deze blokken zit zal na verloop van tijd worden overgeheveld naar de strategische activiteiten en groeimarkten.

De financiële bezittingen zijn goed voor 43 procent van de huidige winst van de drie kernlanden. "Dit is dus een grote stap die we zetten", zei Friese in een toelichting.
 
In de Verenigde Staten gaat het om de variabele lijrentes met rentegevoelige uitkeringsvoorwaarden, de portefeuille met individuele langlopende zorgverzekeringen, en vaste lijfrentes. Hier worden geen nieuwe producten meer van verkocht en Aegon zal diverse mogelijkheden onderzoeken voor dit 'blok aan het been'.

Individuele levensverzekeringen, beleggingsfondsen en pensioenregelen voor individuen en bedrijven zullen de kern van de strategische activiteiten in de VS worden.

In Nederland stopt Aegon met de verkoop van collectieve pensioenen met vaste pensioentoezegging, de zogenaamde 'defined benefit' regelingen. Individuele levensverzekeringen worden beperkt tot lijfrentes. Winstgevende groei moet komen uit 'defined contribution' pensioenregelingen zonder vaste toezeggingen en hypotheken. Ook wordt de bank Knab uitgebreid.

De pensioenplatforms in de VS, Nederland en het Verenigd Koninkrijk vormen een belangrijke uitvalsbasis voor vermogensbeheer, en de vermogensbeheer tak krijgt een nieuw mondiaal operationeel platform.
 
In de komende drie jaar wil Aegon verder de schuldpositie met meer dan een miljard euro verlagen, van 6,6 miljard euro halverwege dit jaar tot een niveau tussen 5 en 5,5 miljard euro. Ook gaat Frieses transformatieteam 13 procent van de kosten wegsnijden, ter waarde van 400 miljoen euro. Dit kost eenmalig 650 miljoen euro.

Aegon mikt voor de genoemde periode verder op een cumulatieve vrije kasstroom van 1,4 tot 1,6 miljard euro en een groei van het dividend tot ongeveer 0,25 euro per aandeel over 2023.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Aegon

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen