beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursblik: geruststellende outlook PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in 2020 de verwachtingen sterk overtroffen, wat zicht biedt op een veel hoger dividend dan voorzien, terwijl de outlook ruimte laat voor opwaartse bijstellingen. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag.

Het genormaliseerde EBIT-resultaat kwam in 2020 vermoedelijk uit op 240 miljoen euro, waar de consensus mikte op 185 miljoen euro. ING hield er al rekening mee dat PostNL de outlook met 10 procent zou kunnen overtreffen, maar dit werd uiteindelijk met 30 procent, dankzij sterke volumes bij pakketbezorging, maar ook sterke resultaten bij postbezorging.

Het totaalresultaat kan uitkomen rond 195 miljoen euro. Volgens ING zou dit een dividend kunnen betekenen van 0,28 euro per aandeel, uitgaande van de onderkant van de payout-ratio van 70 tot 90 procent. In combinatie met een interim-dividend voor de eerste helft van 2021, kan dit leiden tot een dividenduitkering van maar liefst 0,37 euro per aandeel.

PostNL mikt voor 2021 op een genormaliseerde EBIT van minstens 185 miljoen euro, maar dit is volgens ING wel een erg voorzichtige outlook, wijzend op de lockdown-maatregelen die volgens Zwartsenburg hier niet in meegenomen lijken te zijn en afgelopen jaar een enorme aanjager bleken. ING verwacht dat deze maatregelen nog wel even van kracht blijven, en een resultaat van circa 210 miljoen euro sluit de analist dan ook niet uit.

ING handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 3,85 euro. Het aandeel PostNL koerste donderdagochtend 6,7 procent hoger naar 3,40 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: PostNL