*

Nieuws Binnenland

Aandeelhouders Holland Colours akkoord met nieuwe topman

donderdag 12 juli 2018 14:45

Onvoldoende kapitaal aanwezig voor stemming statutenwijziging.

(ABM FN-Dow Jones) De jaarvergadering van Holland Colours heeft ingestemd met de benoeming van de nieuwe directeuren Coenraad Vinke en Eelco van Hamersveld. Dat meldde de fabrikant van kleurstoffen voor PET-flessen donderdag.

Coenraad Vinke wordt de nieuwe algemeen directeur, als opvolger van Rob Harmsen. De tweekoppige statutaire directie wordt uitgebreid naar drie personen met de benoeming van een directeur innovatie en technologie, in de persoon van Eelco van Hamersveld.

Het aantal commissarissen daalt van vijf naar vier, met het aftreden van Martin Kemper en van Jan Willem de Heer, de zoon van de oprichter van het bedrijf. Diens plaats wordt ingenomen door Gert-Hein de Heer, die van 1995 tot 2006 CEO was van Holland Colours.

Verder gingen de aandeelhouders akkoord met het dividend van 3,39 euro per aandeel. Het aandeel noteert op 16 juli ex-dividend.

Een statutenwijziging werd niet in stemming gebracht, omdat minder dan driekwart van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigd was. Een buitengewone vergadering volgt daarom op 27 augustus.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 12, 2018 08:45 ET (12:45 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.