*

Nieuws Binnenland

'Geen staatsbemoeienis gewenst bij AF-KLM'

donderdag 12 juli 2018 22:35

PARIJS (AFN) - De Franse staat moet zich niet bemoeien met Air France-KLM. Dat schrijven een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en voormalig bestuurders van het bedrijf en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.

Als de Franse staat zich met de maatschappij blijft bemoeien, kan het zomaar einde oefening betekenen. De kans is volgens de briefschrijvers groot dat Air France-KLM, als het niet uitkijkt, vanwege de nationale economische belangen de concurrentieslag verliest van buitenlandse maatschappijen.

De ondertekenaars maken zich onder meer zorgen over de opvolging van de eerder opgestapte bestuursvoorzitter Jean-Marc Janaillac. De zoektocht naar een opvolger bestempelen ze als een wekenlang durende soap. De bestuurscrisis doet volgens hen ook het imago geen goed.

De brief is gepubliceerd in de Franse krant La Tribune. Onder meer Steven Verhagen, oud-president van pilotenvakbond VNV en voorzitter Rob Swankhuizen van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Technici (NVLT) hebben hun handtekening onder de brief gezet.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)